degustacija i promocija

Manifestacija Vinski grad do početka kolovoza održava se u Puli

Agrovijesti
Vinogradi Fotografija:
Festival se održava od 15. srpnja do 1. kolovoza, a u tom periodu moći će se probati vina iz svih hrvatskih regija, s naglaskom na lokalne vinarije

Brojni gosti i posjetitelji grada Pule imat će priliku na primjeren i siguran način upoznati široku paletu visokokvalitetnih hrvatskih vina na otvorenom prostoru uz more i s pogledom na Arenu.

Uz financijsku potporu Hrvatske gospodarske komore, Udruženje vinarstva pri HGK organizira predstavljanje i usporedno kušanje hrvatskih vina kako bi posjetitelji mogli uočiti i zaista povezati stil i vrstu vina s određenim vinogradarskim područjem ili regijom. Cilj je na opušteni način potaknuti potrošače da se igraju i istražuju te tako uče i upoznaju raznolikost hrvatske vinske ponude, javlja portal IstraIn. 

Nakon trinaest iznimno uspješnih izdanja ovog festivala po Hrvatskoj, Vinski grad i ove godine će upotpuniti ponudu Pula Film Festivala i posjetiteljima osigurati predivno uređen prostor Titovog parka gdje u opuštenoj atmosferi mogu uživati u toplim ljetnim večerima i upoznavati neka od najboljih hrvatskih vina.

Festival se održava od 15. srpnja do 1. kolovoza, a u tom periodu moći će se probati vina iz svih hrvatskih regija, s naglaskom na lokalne vinarije. Istarske vinarije koje se predstavljaju su Benvenuti, Cattunar, Damjanić, Marčeta, Matić, Medea i Rossi, a iz ostatka Hrvatske stižu vina DK – Dvanajščak Kozol i Štampar iz Međimurja, Petrač iz Zagorja, Krauthaker i Kutjevo d.d. iz Slavonije, te Korlat i Skaramuča iz Dalmacije.