OTKUP VOĆA I POVRĆA

Marinada spremna preuzeti i plasirati proizvode koji ne mogu na tržnicu

Agrovijesti
Fotografija:
Nakon odluke o zatvaranju tržnica u Republici Hrvatskoj, tvrtka Marinada izrazila je spremnost preuzimanja i isporuke proizvoda hrvatskih poljoprivrednih proizvođača, bez obzira jesu li dosad bili njihovi kooperanti ili ne

Marinada, vodeća tvrtka u regiji u djelatnostima proizvodnje, prerade, otkupa i prodaje svježeg i prerađenoga voća i povrća, povodom odluke Stožera civilne zaštite RH da se od danas zatvore sve tržnice, kao jedne od mjera u borbi protiv širenja pandemije koronavirusa, objavila je kako je spremna preuzeti i na tržište isporučiti proizvode hrvatskih poljoprivrednih proizvođača.  

„Sukladno odluci Stožera civilne zaštite, od danas su zatvorene sve tržnice i mi smo spremni reagirati na način da otkupimo voće i povrće od poljoprivrednih proizvođača, bili oni naši kooperanti ili ne, standardiziramo proizvod koliko je to moguće i isporučimo na tržište“, poručuju iz Marinade u priopćenju.

U dogovoru s Konzumom i drugim kupcima, njihov prodajni asortiman prilagodit će se robama koje će se kroz ovu mjeru otkupiti. 

Ovim potezom tvrtka želi uspostaviti suradnju sa svim poljoprivrednim proizvođačima diljem Hrvatske, koji zbog predmetne odluke neće moći svoje poljoprivredne proizvode plasirati na tržište kroz dosadašnje kanale prodaje, poručuju.

U trenutnoj situaciji nužno je voditi brigu o sigurnoj i dostatnoj opskrbi stanovništva, što tvrtka koja je i inače važna karika u lancu opskrbe tržišta voćem i povrćem i čini, ističe se u priopćenju.

Za sve dodatne informacije poljoprivrednim proizvođačima na raspolaganju stoje djelatnici Marinade, a kontakti otkupnih centara nalaze se na web stranici www.marinada.hr.