Akvizicije

Marinko Zadro prodao 17 posto šećerane Viro francuskoj grupi Cristal Union

Agrovijesti
Marinko Zadro, predsjednik Uprave Viro d.d. Fotografija: Marko Mrkonjić/PIXSELL
Francuska grupa Cristal Union, jedan od vodećih europskih proizvođača šećera, alkohola i bioetanola, kupila je 17-postotni udio u Viro tvornici šećera od Marinka Zadre, najvećega privatnog dioničara Vira.

Francuska grupa Cristal Union, jedan od vodećih europskih proizvođača šećera, alkohola i bioetanola, kupila je 17-postotni udio u Viro tvornici šećera od Marinka Zadre, najvećeg privatnog dioničara Vira.

- Izvrsno surađujemo s grupom Cristal Union već 10 godina i međusobni interes za vlasničkim povezivanjem proizašao je iz prepoznavanja konkurentskih prednosti koje donosi ovo partnerstvo. Ulazak jedne od najvećih europskih kompanija u šećernoj industriji u vlasničku strukturu omogućit će Viro grupi snažniji iskorak u segmentu izvoza, ali i razmjenu znanja i iskustava u proizvodnji šećera i šećerne repe, izjavio je Željko Zadro, predsjednik Uprave Vira.

O grupi Cristal Union

Grupa Cristal Union među najvećim je europskim proizvođačima šećera, alkohola i bioetanola – na četvrtom je  mjestu u proizvodnji šećera te na trećemu mjestu u proizvodnji bioetanola. Primarno posluje u Francuskoj, a veliki dio prodaje ostvaruje izvan Francuske i Europske unije.  

Cristal Union je zadruga koja okuplja deset tisuća proizvođača šećerne repe i više od dvije tisuće zaposlenika u 20 od 29 regija u kojima se u Francuskoj proizvodi šećerna repa.

Ima dugoročnu strategiju poslovanja, spajajući društveno odgovorno gospodarstvo (snažna uključenost u okolišna i društvena pitanja), lokalne veze (blizina proizvođača šećerne repe i tvornica) i aktivnu politiku istraživanja i razvoja (istraživanje inovativnih proizvodnih modela usmjerenih prema budućnosti, ostvarivanje vanjskoga rasta i uspostavljanje međunarodnih komercijalnih i industrijskih partnerstava, itd.) 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje