BIRA SE EY SVJETSKI PODUZETNIK

Marko Pipunić osigurao je mjesto među 59 poduzetnika iz 49 zemalja diljem svijeta

Agrovijesti
Marko Pipunić iz osječkog Žita dobitnik nagrade za poduzetnika godine Fotografija: Sanjin Strukić/PIXSELL
Nakon što je u ožujku proglašen hrvatskim EY Poduzetnikom godine, Marko Pipunić osigurao je mjesto među 59 poduzetnika iz 49 zemalja svijeta koji sudjeluju u izboru za titulu EY Svjetskog poduzetnika godine

Hrvatska i ove godine ima predstavnika među najboljim svjetskim poduzetnicima koji se ovog tjedna okupljaju u Monacu zahvaljujući globalnom programu EY Poduzetnik godine, piše Glas Slavonije.

Nakon što je u ožujku proglašen hrvatskim EY Poduzetnikom godine, Marko Pipunić osigurao je mjesto među 59 poduzetnika iz 49 zemalja svijeta koji sudjeluju u izboru za titulu EY Svjetskog poduzetnika godine. Program već 31 godinu organizira revizorsko-konzultantska tvrtka EY, ovogodišnja završnica održat će se od 7. do 11. lipnja u Monacu, a vrhunac događanja bit će proglašenje novog EY Svjetskog poduzetnika godine koje je na rasporedu u subotu.

Marko Pipunić treći je po redu hrvatski poduzetnik koji je izborio mjesto među najboljim svjetskim poduzetnicima, a u protekle tri godine od kada je ovaj globalni program uveden i u Hrvatsku, našu su zemlju na svjetskom izboru predstavljali Alan Sumina i Zoran Vučinić iz tvrtke Nanobit te Đuro Horvat iz tvrtke Tehnix.

Marko Pipunić osnivač je, vlasnik i predsjednik Uprave tvrtke Žito d.o.o. sa sjedištem u Osijeku – vodećeg regionalnog proizvođača hrane. Tvrtka zapošljava oko 1500 osoba te ima povijest dugu 25 godina, a titulu hrvatskog EY Poduzetnika godine izborio je u konkurenciji 32 domaća poduzetnika iz 28 tvrtki koji su se našli u ovogodišnjoj konkurenciji

 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje