Investicije u znanost

Mars kupio farmu kakaa u Ekvadoru za istraživanje

Agrovijesti
Kakao Fotografija: Thinkstock
Hacienda La Chola postala je jedna od najuspješnijih farmi na svijetu te je pionir u uzgoju nekoliko vrsta kakaa, ima 485 hektara zemljišta za uzgoj kakaa i 84 hektara za uzgoj manga

Mars Chocolate završio je kupovinu Haciende La Chola, jedne od najvećih svjetskih farmi za uzgoj kakaa i praksu menadžmenta gospodarstva, zajedno s poljoprivrednim odjelom u Naturisi. Farma se nalazi u Guayaquilu u Ekvadoru te će proširiti Marsovu mrežu istraživačkih farmi zajedno s postrojenjima u Brazilu i Indoneziji.

Ove će farme zajednički omogućiti Marsu da poveća svoja znanstvena istraživanja u području biljaka te njihovo praktično iskustvo ubrzavanjem razvoja najboljih praksi i tehnologija malih farmi diljem svijeta. Ovo je važan i logičan korak naprijed s obzirom na to da Mars nastoji unaprijediti svoju Inicijativu održivosti kakaa, graditi znanje i stručnost te ulagati u napore za osiguranje održive opskrbe kvalitetnim kakaom koji će uzgajati generacije poljoprivrednika.

Hacienda La Chola postala je jedna od najuspješnijih farmi na svijetu te je pionir u uzgoju nekoliko vrsta kakaa. Trenutni menadžment pokazao je inovativnost u tehnologiji i upravljanju farmerskim tehnikama, što je dovelo do njihova uspjeha. Hacienda ima 485 hektara zemljišta za uzgoj kakaa i 84 hektara za uzgoj manga.

"Ujedinjenjem znanosti bilja i mogućnosti testiranja naših nalaza možemo povećati znanje i razumijevanje kako uvesti nove dobre prakse u sektor kakaa. To će biti dobro za Mars, dobro za sektor kakaa i dobro za živote poljoprivrednika diljem svijeta", rekao je Andy Harner, potpredsjednik Globalnog kakaa i održivosti u Marsu.

"Počašćeni smo što je ovakva poznata globalna tvrtka kao što je Mars pokazala interes za naš rad u posljednjih dvadeset godina. Ovo su odlične vijesti za Ekvador i budućnost industrije kakaa", kaže Francisco Solá Medina, predsjednik Naturisa.

Farma je osnovana 1995. godine kada je Medina, vlasnik Naturisa iskoristio priliku za novi sustav navodnjavanja instaliran u Cereciti za opskrbu poluotoka Santa Elena. Na taj način stvorio je visokoproduktivnu farmu u sušnoj obalnoj regiji provincije Guayas. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje