Sada je službeno

Martina Dalić izabrana za novu predsjednicu Uprave Podravke

Agrovijesti
Fotografija: Lider
Odluka je donesena u srijedu 3. veljače na sjednici Nadzornog odbora koprivničke kompanije. Mandat nove predsjednice Uprave trajat će do 23. veljače 2022.

Martina Dalić nova je predsjednica Uprave Podravke. Odluka je donesena u srijedu 3. veljače na sjednici Nadzornog odbora koprivničke kompanije. Mandat nove predsjednice Uprave počinje teći od četvrtka, 4. veljače i trajat će do 23. veljače 2022. 

Martina Dalić rođena je 12. studenog 1967. u Velikoj Gorici. Diplomirala je i magistrirala na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, a doktorirala na Ekonomskom fakultetu u Splitu. Načelnica u Ministarstvu financija postaje 1995. a dvije godine kasnije pomoćnica za makroekonomske analize i prognoze tadašnjeg ministra Borislava Škegre. 

Nakon toga odlazi u Privrednu Banku Zagreb gdje postaje glavna ekonomistica. U Ministarstvo financija vraća se 2004. kao državna tajnica. Od ožujka 2005. do svibnja 2012. bila je članica Pregovaračkog tima za pregovore o pristupanju RH Europskoj uniji u kojem je obavljala dužnost zamjenice glavnog pregovarača i vodila pregovore u poglavljima oporezivanje, carinska unija, financijske i proračunske odredbe i financijski nadzor.

Krajem 2010. godine premijerka Jadranka Kosor vrši rekonstrukciju Vlade i postavlja ju na funkciju ministrice financija koju obnaša do prosinca 2011. Na parlamentarnim izborima 2011. nosi HDZ-ovu listu u 7. izbornoj jedinici i postaje saborska zastupnica. U prvom mandatu Vlade premijera Andreja Plenkovića Martina Dalić 2016. postaje potpredsjednica Vlade te ministrica gospodarstva. 

Na mjestu predsjednice Uprave jedne od najvećih hrvatskih prehrambenih kompanija nasljeđuje Marina Pucara koji je početkom siječnja prerano preminuo nakon teške bolesti.