Kadrovi

Mato Zadro novi član Uprave LURA Grupe

Agrovijesti
Mato Zadro Fotografija: Tatjana Tadić/PD/PIXSELL
LURA Grupi se od početka studenog pridružio g. Mato Zadro na poziciji člana Uprave za razvoj poslovanja gdje će se posebno fokusirati na novi razvojni ciklus kompanije Favarger, jedne od članica Grupe.

Favarger, jedan od najstarijih švicarskih proizvođača čokolade, osnovan je 1826. godine, a tvornica se još i danas nalazi u Ženevi. Od 2003. godine je u vlasništvu Luke Rajića te dio LURA Grupe. Od samog početka namjera je vlasnika bila povezati tradicionalno znanje prozvodnje vrhunske čokolade s novim menadžerskim sposobnostima kako bi se razvio snažan i prepoznatljiv brand u Švicarskoj, ali i u inozemstvu. Favarger je u zadnje tri godine napravio veliki zaokret u poslovanju sa dvoznamenkastim rastom svake godine.

Zadro ima dugogodišnje iskustvo i brojne uspješne projekte iza sebe, a kao jedan od najboljih menadžera s međunarodnom karijerom  zasigurno će doprinijeti da Favarger učini novi iskorak u poslovnoj izvrsnosti. „Drago mi je što ćemo s dolaskom Zadre dodatno osnažiti menadžment tim LURA Grupe, ali i Favargera koji je danas jedan zaista prekrasan brend. Sretan sam što ćemo s novim, ojačanim timom zakoračiti u novi razvojni ciklus kompanije Favarger. Veselim se ponovnoj suradnji s Zadrom nakon deset godina i novim zajedničkim uspjesima“, rekao je Luka Rajić, osnivač i vlasnik LURA Grupe.

„Favarger je kompanija s impresivnom poviješću i iznimnim proizvodom, a globalni trendovi idu joj u prilog. Potražnja za visokokvalitetnim proizvodima i robnim markama u segmentu čokolade raste, a u svijetu nema mnogo brendova koji svoj kredibilitet mogu usporediti s Favargerom i njegovih 190 godina švicarske tradicije proizvodnje čokolade. Favarger je kompanija s dobrim trendom rasta, a moj je cilj taj rast ubrzati i Favarger razviti na novim relevantnim tržištima“, rekao je g. Zadro te naglasio kako mu je čast pridružiti se LURA Grupi za čiji daljnji razvoj vidi brojne mogućnosti, a posebno ga veseli ponovna suradnja s Rajićem i njegovim timom.

U LURA grupu Zadro dolazi s pozicije člana regionalne Uprave u British American Tobacco Adria, a bogato iskustvo stekao je na visokim menadžerskim pozicijama u Hrvatskoj i u svijetu.  Karijeru je započeo u Dukatu, odnosno tadašnjoj LURA-i, u vrijeme dok je njezin vlasnik bio Rajić, a 2006. godine postao je predsjednik Uprave Dukata. Od 2007. godine radi u Lactalisu gdje je prvo bio zadužen za poslovanje u Jugoistočnoj Europi, a 2009. godine preuzeo je poziciju člana Izvršnog odbora Lactalisa zaduženog za poslovanje na novim tržištima, što je tada uključivalo Bliski istok, Afriku, Aziju i Australiju. Od 2012. do 2015. godine bio je predsjednik Uprave TDR-a i član Uprave Adris grupe zadužen za duhansku stratešku diviziju, što je uključivalo Tvornicu duhana Rovinj, Istragrafiku, Hrvatske duhane, i Inovine.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje