Izvozna ofenziva povjerenika za poljoprivreda Hogana

Među 61 udruženja i tvrtke iz EU u Japanu iz Hrvatske opet bila samo Paška sirana

Agrovijesti
Phil Hogan Fotografija: Rainer Jensen/DPA/PIXSELL
U delegaciji su bili predstavnici 61 udruženja, udruga proizvođača i kompanija iz EU, a zanimljivost je što je jedina tvrtka iz Hrvatske ponovo bila Paška sirana koja je i prošle godine prva prva hrvatska tvrtka koja je sudjelovala u ovoj izvoznoj ofenzivi i Kini. EU povjerenik za poljoprivredu Hogan s ciljem pronalaženja novih tržišta za poljoprivredno-prehrambene proizvode iz EU već nekoliko godina organizira posjete različitim državama.

EU povjerenik za poljoprivredu Phil Hogan posjetio je Japan početkom svibnja u pratnji poslovnog izaslanstva visokih predstavnika europskog poljoprivredno-prehrambenog sektora. Svrha posjeta bila je olakšati europski izvoz poljoprivrede, hrane i pića u korist povoljnog ishoda EPA EU - Japan, koji je stupio na snagu 1. veljače 2019. godine.

Cilj posjeta poslovnog izaslanstva bio je pružiti priliku predstavnicima europskih proizvođača da se susretnu s potencijalnim partnerima iz lokalnog poljoprivredno-prehrambenog sektora.

Program aktivnosti za poslovne delegacije održan je u Tokiju od 08. do 11. svibnja 2019. godine i uključivao je seminare o obilježjima lokalnog tržišta i trendovima potrošača, maloprodaji i posjete i mogućnosti umrežavanja.

Kako je objavljeno na stranicama Europske komisije u delegaciji su bili predstavnici 61 udruženja, udruga proizvođača i kompanija iz EU. Zanimljivost je to što je jedina tvrtka iz Hrvatske ponovo bila Paška sirana koja je i prošle godine prva prva hrvatska tvrtka koja je sudjelovala u ovim izvoznim ofenziviama koje već nekoliko godina predvodi EU povjerenik za poljoprivredu Hogan s ciljem pronalaženja novih tržišta za poljoprivredno-prehrambene proizvode iz EU. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje