Manifestacije

Međunarodna izložba vina u Križevcima

Agrovijesti
Vino Fotografija: Pixabay
Međunarodna izložba Zlatna vina Alpe-Adria 2017 održana je u subotu u Križevcima, a šampionom je proglašen traminac koprivničkoga vinara i vinogradara Zlatka Sonenšajna.

Manifestacija je održana u organizaciji Udruge vinogradara i vinara "Bilikum" Križevci i Zajednice udruge vinogradara, vinara i voćara Koprivničko-križevačke županije.

Za izložbu je ocijenjeno 45 uzoraka vina iz Hrvatske, Austrije i Mađarske koje je ocijenila međunarodna komisija pod predsjedanjem Stanke Herjavec. Dodijeljeno je ukupno 7 velikih zlatnih medalja, 23 zlatne diplomne, 13 srebrnih diploma i 1 brončana diploma.

Velika zlatna medalja dodijeljena je, osim Zlatku Sonenšajnu i Csali Szolobirtoku iz Veszprema, Vinariji Jakopić iz Orehovčaka, Vinariji Kojter i Vinariji i Vinariji Novak iz Štrigove u Međimurskoj županiji, Josipu Rajakoviću iz Krašića u Karlovačkoj županiji i Vinariji Šafran iz Brezničkog Huma u Varaždinskoj županiji.

Najboljim bijelim vinom proglašen je Pinot bijeli Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva Ksenije Topolovčan iz Kloštra Podravskog, a najbolje crno vino je Blaufrankisch proizvođača Vinum Virinum  iz austrijskog Karntena.

Sudionicima izložbe čestitali su predsjednik Udruge vinogradara i vinara "Biikum iz Križevaca Denis Maksić, glavni tajnik Saveza Thomas Pseiner, gradonačelnik Križevaca Mario Rajn i predsjednik županijske Zajednice udruge vinogradara, vinara i voćara i zamjenik koprivničko-križevačkog župana Darko Sobota.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje