Suzbijanje štetnika

Međimurski poljoprivrednici od danas mogu podići repelente za divljač

Agrovijesti
Fotografija:
Svetomartinsko Lovačko društvo 'Trčka' obavieštava poljoprivredne proizvođače, poglavito usjeva i intenzivnih nasada da mogu podići repelente za odbijanje divljači od poljoprivrednih kultura

Nekome se čini polako, drugome da brzo, no kako bilo da bilo, ljetu se polako i sigurno bliži kraj. A time samim sazrijeva ili dozrijeva sve više poljoprivrednih kultura, koje između ostalog napadaju ili konzumiraju mnoge divlje životinje, javlja portal emeđimurje. 

Tako je to i na području Općine Sveti Martin na Muri, čiji lovci šalju obavijest o sprečavanju štetočina na raznim ratarskim i voćarskim kulturama. Svetomartinsko Lovačko društvo 'Trčka' obavještava poljoprivredne proizvođače, poglavito usjeva i intenzivnih nasada da mogu podići repelente za odbijanje divljači od poljoprivrednih kultura.

Podrobnije informacije o repelentima i postupanju poljodjelci mogu dobiti kod Augustina Podgorelca u LD Trčka zaduženog za ove poslove ili ga nazvati na mobilni broj 098 994 4280. Zatim samo treba otiči u polje i postaviti repelente kod kukuruza, tikvi, zelja, salate, paradajza, krastavaca i drugih poljodjelskih kultura koje napadaju i jedu ptice, srne, zečevi i druge inače tako mile životinje.