BiH

MI Lijanović ide na bubanj; mogući kupac turska Asja

Agrovijesti
Jerko Lijanović Fotografija: Zoran Grizelj/PIXSELL
Jerko Ivanković Lijanović, suvlasnik Mesne industrije Lijanović rekao je da se njegova obitelj više neće baviti proizvodnjom i preradom mesa, i to nakon više od desetljeća u ovom poslu

– Nemoguće je baviti se tim poslom u ovoj državi, pogotovo kada je riječ o politički angažiranim osobama. Politička konkurencija koristila je institucije vlasti i radila nam štetu – rekao je Lijanović za Avaz, prenosi ekapija.

Tvrtka HETA, jedna od najvećih organizacija za prodaju imovine u jugoistočnoj Europi, oglasila je prodaju kompleksa MI Lijanovići u širokobriješkom naselju Visoka Glavica. HETA je 2014. preuzela veliki portfelj nenaplativih kredita od Hypo banke, a ta je banka stavila pod hipoteku Lijanovićeve objekte.

– HETA je preuzela uz našu suglasnost i traži se strateški partner koji bi nastavio proizvodnju te zaposlio ljude – rekao je Lijanović.

Dodao je da bi turska tvrtka Asja, koja je jedno vrijeme obavljala proizvodnju na Visokoj Glavici, mogla preuzeti njihovu mesnu industriju.

– Pretpostavljam da je Asja ozbiljan partner – rekao je Lijanović, koji nije želio reći o kojem se iznosu radi, odnosno koja je vrijednost hipoteke.

Protiv Lijanovića se vodi sudski proces za utaju poreza u predmetu Meso.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje