Hrvatska vina u Švicarskoj

Milijun i 400 tisuća kuna za promociju vina u Zurichu i Genevi.

Agrovijesti
BeoWine - sajma vina u Beogradu Fotografija: Agrobiz
Hrvatski vina okupljena pod brandom „Vina Croatia – vina mosaica“ predstavit će se 24. listopada u Zurichu i 26. listopada u Genevi.

Hrvatski vina okupljena pod brandom „Vina Croatia – vina mosaica“ predstavit će se 24. listopada u Zurichu i 26. listopada u Genevi. Prezentacija je predviđena kroz više segmenata - kušanje vina, B2B sastanke i poslovne susrete s distributerima, druženje s medijima i vinskim stručnjacima iz Švicarske i vođeno stručno kušanje pod vodstvom voditelj Ivana Barbića.

Predstavljanje domaćih vina na švicarskom tržištu projekt je težak milijun i 400 tisuća kuna, a 80 posto projekta financira se sredstvima koje je Udruženje vinarstva HGK povuklo iz EU fondova, iz tzv. „Vinske omotnice“[1].

''S obzirom na to da je Švicarska tržište na kojem su sve veća potražnja za europskim vinima, pa tako i hrvatskim, 17 hrvatskih vinarija iskazalo je interes za promocijom svojih vina na navedenom tržištu. Ovaj nastup može biti dobra odskočna daska'', kaže Igor Barbarić, tajnik Udruženja vinara HGK.

Vinarije koje će se predstaviti u Švicarskoj su sljedeće: Galić, Krauthaker, Zlatan otok, Jako vino, Iločki podrumi, Badel 1862, Vina Matošević, PP Orahovica, Kozlović winery, Bodren, PG Jagunić, Rizman, Miloš, Osilovac, Kutjevo, Dingač – Skaramuća i Katunar estate winery.

[1] mjere Promidžbe u sektoru vina na tržištima trećih zemalja

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje