Kadrovi

Ministar Romić dobio zamjenika - Tugomira Majdaka

Agrovijesti
Tugomir Majdak Fotografija: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Majdak je ranije radio u Ministarstvu poljoprivrede, a među ostalim je dugi niz godina u Hrvatskoj udruzi za organizaciju natjecanja orača (HUONO)

Vlada je danas na zatvorenoj sjednici, nakon više od osam tjedana od kako je zasjela na Markovom trgu, imenovala zamjenika ministra poljoprivrede. Tako je iz redova HDZ-a za zamjenika ministra Romića imenovan Tugomir Majdak. 

Majdak je ranije radio u Ministarstvu poljoprivrede u Upravi za ruralni razvoj, Eu fondove i međunarodnu suradnju, no za vrijeme mandata bivšeg ministra Jakovine otišao je u Ured za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove Virovitičko-podravske županije. Tamo je radio do prije nekoliko mjeseci kada je prešao u Upravni odjel za poljoprivredu i ruralni razvoj grada Velike Gorice. 

Majdak je široj javnost poznat i kao jedan od čelnih ljudi oračke organizacije u Hrvatskoj na čijem je čelu, a svojevremeno je bio i predsjednik Svjetske oračke organizacije. Jedan od kreatora programa HDZ-a za poljoprivredu, a tijekom pregovora Mosta i HDZ-a bio je jedan od najzobiljnijih kandidata za ministra poljoprivrede.

Posljednjih se tjedana špekuliralo da bi zamjenik mogao biti i Matija Brlošić, predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore, a u igri je bilo još nekoliko kandidata.

 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje