DOMAĆI PROIZVODI

Ministar Tolušić i župan Longin obišli izložbu „Naši mali gušti“

Agrovijesti
„Naši mali gušti“ Fotografija: Zadarska županija
Neki od proizvoda koji se ove godine mogu naći na Našim malim guštima su: božićni ukrasi, suveniri od drva, kamena, stakla, keramike, med, suhomesnati proizvodi, pekarski proizvodi, pekmezi i džemovi, domaća tjestenina, ručno izrađeni sapuni, sol i proizvodi od soli, rakije, likeri, sirevi i riblji proizvodi.

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić u pratnji župana Božidara Longina, zamjenika župana Šime Vickovića i pročelnika UO za poljoprivredu, ribarstvo, vodno gospodarstvo, ruralni i otočni razvoj Daniela Segarića obišao je danas, u sklopu svog boravka u Zadru i prodajnu izložbu „Naši mali gušti“.Ministar Tomislav Tolušić istaknuo je kako su ovakvi sajmovi jako dobra promocija domaćih, autohtonih proizvoda i proizvođača, objavljeno je na županijskim stranicama.

„Mislim da se konačno vraćamo onim pravim vrijednostima, a to su domaće, zdravo, sigurno, ono što se može kupiti na sajmovima i želim da bude što više ovakvih proizvođača i proizvoda“, kazao je Tolušić. Istaknuo je kako vjeruje da mali proizvođači imaju budućnost na tržištu, posebno u stalnim kupcima koji znaju cijeniti ono što kupe.

„Trend malih gospodarstava sa zdravom, kvalitetnom hranom i proizvodima definitivno ima svoju budućnost“, zaključio je Tolušić koji je dodao kako i on kad god ima priliku posjećuje i kupuje proizvode na sajmovima i od OPG-ovaca.

„Naši mali gušti“
Župan Božidar Longin dodao je kako Zadarska županija podržava ovakve manifestacije, kao i Seljačku tržnicu, na koju je ponosan što je uspjela. I on je istaknuo da kad god ima priliku kupi domaće proizvode. „Naši mali gušti“ je prodajna izložba hrane, pića, delikatesnih proizvoda i suvenira koju već dvanaestu godinu organizira Hrvatska gospodarske komora – Županijska komora Zadar u suradnji sa Zadarskom županijom, Gradom Zadrom, Obrtničkom komorom Zadarske županije, TZ grada Zadra.

Prva izložba „Naši mali gušti 2006“ okupila je 35 izlagača, proizvođača autohtonih proizvoda iz Zadarske županije, uz predstavljanje starih zanata, gradskih nošnji, suvenira i folklornih plesova.

Manifestacija „Naši mali gušti“ su prilika da se posjetiteljima predstavi i približi raznolikost obale, otoka i zaleđa Zadarske županije te da se mali proizvođači potaknu na što veću proizvodnju kvalitetnih proizvoda rađenih po tradicionalnim recepturama, koje su očuvali upravo oni.

Ova izložba ujedno je i prilika da mali proizvođači koji nemaju mogućnost plasmana svojih proizvoda na tržište dođu do krajnjeg potrošača. Tijekom sljedećih godina manifestacija je okupljala sve veći broj izlagača i posjetitelja, te od 2009. godine ugošćuje proizvođače iz drugih županija.

„Naši mali gušti“
Na ovogodišnjim „Našim malim guštima 2017“ koji se održavaju na Trgu pet bunara do 23. prosinca 2017. predstavlja se preko osamdeset izlagača.

Neki od proizvoda koji se ove godine mogu naći na Našim malim guštima su: božićni ukrasi, suveniri od drva, kamena, stakla, keramike, med, suhomesnati proizvodi, pekarski proizvodi, pekmezi i džemovi, domaća tjestenina, ručno izrađeni sapuni, sol i proizvodi od soli, rakije, likeri, sirevi i riblji proizvodi.

Organizator manifestacije je Hrvatska gospodarska komora- Županijska komora Zadar, a suorganizatori su Zadarska županija, Grad Zadar, Obrtnička komora Zadarske županije i TZ Grada Zadra. Pokrovitelj je Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta Izložba je otvorena svakim danom za vrijeme trajanja manifestacije od 10 do 21 sati.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje