DOMAĆI PROIZVODI

Ministar Tolušić u Bruxellesu predstavio hrvatske prehrambene proizvode

Agrovijesti
Tomislav Tolušić, ministar poljoprivrede Fotografija: Patrik Macek/PIXSELL
Osim proizvoda s europskim oznakama izvornosti i zaštićenog podrijetla, predstavljeni su i domaći riblji specijaliteti, specijaliteti naše kontinentalne kuhinje i izbor zaštićenih vina.

Ministar Tomislav Tolušić boravio je u Bruxellesu 19. ožujka 2018. godine gdje se održao sastanak Vijeća ministara poljoprivrede i ribarstva Europske unije.

Hrvatski proizvodi u Bruxsellu
Nakon sastanka Vijeća ministar Tolušić bio je domaćin predstavljanja hrvatskih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda „Okusi Hrvatske“ gdje se predstavilo 19 proizvođača s više od šezdeset hrvatskih proizvoda. Osim proizvoda s europskim oznakama izvornosti i zaštićenog podrijetla, predstavljeni su i domaći riblji specijaliteti, specijaliteti naše kontinentalne kuhinje i izbor zaštićenih vina.

Manifestaciji su prisustvovali brojni predstavnici Europske komisije, Europskog parlamenta, stalnih predstavništava članica EU, veleposlanstava i gospodarskih udruženja.

„Svaku priliku za promociju naših proizvoda treba iskoristiti. Mi smo najmlađa članica Europske unije, a siguran sam da imamo najzanimljiviju gastro priču na kontinentu i moramo je ispričati. Ovdje promoviramo važnost kratkih lanaca opskrbe i povezivanja turističkog sektora s našim OPG-ovima.Vrlo nam je važno da nova EU legislativa ide na korist specifičnih potreba naših poljoprivrednika koji moraju biti zaštićeni od nepoštenih trgovačkih praksi i kojima moramo pomoći u daljnjem ulaganju u proizvodnju hrane.“– izjavio je ministar Tomislav Tolušić u Bruxellesu.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje