Zadružno poduzetništvo

Ministarstvo gospodarstva dodijelilo 2,5 milijuna kuna hrvatskim zadrugama

Agrovijesti
Poduzetništvo, zadruge Fotografija: Thinkstock
Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta u petak je po programu "Razvoj zadružnog poduzetništva" dodijelilo 2,5 milijuna kuna potpora za 22 zadruge. "Razvoja zadružnog poduzetništva" nije bilo zadnje tri-četiri godine, a ove je godine u proračunu za taj program prvotno bilo planirano milijun kuna, ali je taj iznos rebalansom povećan na 2,5 milijuna kuna.

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta u petak je po programu "Razvoj zadružnog poduzetništva" dodijelilo 2,5 milijuna kuna potpora za 22 zadruge. 

"Razvoja zadružnog poduzetništva" nije bilo zadnje tri-četiri godine, a ove je godine u proračunu za taj program prvotno bilo planirano milijun kuna, ali je taj iznos rebalansom povećan na 2,5 milijuna kuna.

"Perspektiva je da s ovim programom nastavimo i sljedeće godine, a u proračunu smo već rezervirali dva milijuna kuna za ovakav natječaj koji će se raspisati odmah početkom godine", najavio je ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat.

Pomoćnica ministra Ana Mandac najavila je, pak, izmjene Zakona o zadrugama kako bi se zadrugarstvo učinilo poželjnim oblikom udruživanja i poduzetništva. 

Potpore su dobile 22 zadruge iz svih krajeva Hrvatske.

Među dobitnicima potpore je i Poljoprivredna zadruga "Putniković", čiji je direktor Jozo Rabušić pozvao na kontrolu iskorištavanja dobivenog novca.

Upraviteljica Ribarske zadruge "Adria" Mateja Branica je rekla kako se nada da će "zajedničkim snagama uspjeti zadrugu staviti na pravo mjesto". Naime, ta se zadruga htjela priključiti projektima Hrvatske gospodarske komore kao što su digitalna komora, ili dobiti oznaku "Izvorno hrvatsko", ali to ne može, dodala je Branica, pozivajući ministarstvo da im pomogne. 

Inače, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta programom "Razvoj zadružnog poduzetništva" javnosti želi predstaviti zadrugarstvo u Hrvatskoj koje ima gotovo 150-godišnju tradiciju te koje može biti iznimno dobar model samozapošljavanja i zapošljavanja, što je važno za gospodarski nedovoljno razvijena područja.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje