Bilateralni sastanci

Ministri Romić i Židan danas imaju prvi susret u Mariboru

Agrovijesti
Ministar poljoprivrede Davor Romić Fotografija: Igor Kralj/PIXSELL
Ministri Romić i Židan na sastanku će razmijeniti mišljenja o stanju tržišta poljoprivrednih proizvoda na zajedničkom tržištu i mjerama stabilizacije istog, a koje su predmet rasprave na razini EU.

Ministar poljoprivrede Hrvatske Davor Romić i slovenski ministar poljoprivrede Dejan Židan danas će se sastati u Mariboru na Fakultetu za poljoprivredu i prirodne znanosti Sveučilišta u Mariboru.

 To je prvi bilateralni susret ministara poljoprivrede Hrvatske i Slovenije na kojem će razmijeniti mišljenja o stanju tržišta poljoprivrednih proizvoda na zajedničkom tržištu i mjerama stabilizacije istog, a koje su predmet rasprave na razini EU.

 

Na prijedlog slovenske strane razgovarat će se i o hrvatskom modelu doniranja hrane i zakonskim rješenjima kojima je Republika Hrvatska regulirala to pitanje, a što će biti tema slijedećeg sastanka Vijeća ministara poljoprivrede i ribarstva EU. Ministri će razgovarati o formatu suradnje Narodne Republike Kine i 16 država srednje i istočne Europe, te budućem osnivanju centra za suradnju u području šumarstva u okviru ove inicijative. Vodit će se i razgovori o zajedničkim projektima na razini EU, kao i pitanjima sigurnosti hrane i zaštite poljoprivrednih proizvoda, objavili su iz Ministarstva poljoprivrede.

 

 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje