radni sastanak

Ministrica Vučković u Osijeku posjetila i zgradu HAPIH-a

Agrovijesti
Fotografija:
Prilikom posjeta ministrica je obišla osnovnu i sigurnosnu kolekciju u sklopu Banke biljnih gena u prostorima HAPIH-ovog Centru za sjemenarstvo i rasadničarstvo

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković je u ponedjeljak posjetila Osječko-baranjsku županiju. U sklopu posjete, u nazočnosti državnog tajnika Tugomira Majdaka, ministrica je posjetila Hrvatsku agenciju za poljoprivredu i hranu (HAPIH)  gdje je održan konstruktivan radni sastanak s ciljem jačanja koordiniranih aktivnosti u području vinarstva i  sljedivosti hrane. Također, prilikom posjeta ministrica je obišla osnovnu i sigurnosnu kolekciju u sklopu Banke biljnih gena u prostorima HAPIH-ovog Centru za sjemenarstvo i rasadničarstvo.

„Izrazito sam sretna izraziti dobrodošlicu našoj ministrici i ovaj posjet HAPIH-u vidim kao naznaku još intenzivnije suradnje s našim resornim ministarstvom“, istaknula je ravnateljica HAPIH-a Darja Sokolić.

Nakon posjete HAPIH-u, ministrica je, u nazočnosti državnog tajnika Tugomira Majdaka i ravnateljice HAPIH-a Darje Sokolić posjetila Osječko-baranjsku županiju, gdje je ministrica uručila deset novih ugovora o dodjeli potpore iz Mjere 4 i Mjere 6 Programa ruralnog razvoja u ukupnoj vrijednosti odobrene potpore većoj od 41 milijun kuna. Tijekom cjelodnevnog posjeta ministrica je također, zajedno sa  državnim tajnikom Tugomirom Majdakom i ravnateljicom HAPIH-a Darjom Sokolić,  obišla tvrtku Ravlić d.o.o. i lokalna poljoprivredna gospodarstva. 

„Prilikom uručivanja vrijednih ugovora dodatno mi je zadovoljstvo najaviti povećanje sredstava za preradu, ulaganja u poljoprivredno-prerađivačku industriju smatram strateškim smjerom za još veći rast hrvatske poljoprivrede. Naime, u sklopu operacije 4.2.1. našim je poljoprivrednicima sada na raspolaganju dodatnih 162 milijuna kuna. Time su ukupna raspoloživa sredstva za preradu veća za 50 posto od predviđenog i iznose 462 milijuna kuna, “ rekla je ministrica Vučković te dodala kako je u Osječko-baranjskoj županiji iz europskih poljoprivrednih fondova ugovoreno više od 6,2 milijarde kuna, od čega je isplaćeno 5,7 milijardi kuna. 

"Ugovorima ponovno dokazujemo da znamo efikasno iskoristiti sredstva europskih poljoprivrednih fondova i da shvaćamo vrijednost nepoljoprivrednih djelatnosti“, zaključila je ministrica.