25 godina Delta Holdinga

Mišković u poljoprivredu uložio 250 milijuna eura

Agrovijesti
Miroslav Mišković, vlasnik Delta Holdinga Fotografija: deltaholding.rs
Srpskoj poljoprivredi potrebne su velike investicije, usvajanje novih znanja i tehnologija kako bismo povećali izvoz u Rusiju i Europsku uniju, izjavio je Miroslav Mišković, vlasnik Delta Holdinga na obilježavanju 25 godina postojanja tvrtke

Najveća srpska kompanija Delta Holding obilježila je 25 godina rada, a na svečanosti tim povodom vlasnik tvrtke objavio je kako je poljoprivreda strateška grana Srbije u koju je dosad njegova tvrtka uložila 250 milijuna eura te kako planiraju nastaviti s velikim ulaganjima u nju. 

"Poljoprivreda je danas najvažnija gospodarska djelatnost u Srbiji. Ali da bi bila nositelj razvoja srpske privrede, potrebne su joj velike investicije. Delta je u poljoprivredu investirala 250 milijuna eura i zato ima proizvodne rezultate koji su na europskoj i svjetskoj razini", izjavio je Mišković. 

Najavio je da će u idućem razdoblju nastaviti s ulaganjima u poljoprivredu kako bi uveli najnovija svjetska dostignuća te primijenili najbolje tehnologije i prenijeli ih na srpsku poljoprivredu. Delta planira investirati u razvoj infrastrukture za otkup i izvoz poljoprivrednih proizvoda iz Srbije na tržište Rusije i Europske unije.

"Zadatak malih poljoprivrednika jest da prihvate nove tehnologije u poljoprivredi, proizvode po tim tehnologijama i tako stvore uvjete da Delta može od njih otkupljivati proizvode i plasirati ih na strana tržišta. Na takav način želimo uspostaviti zdrav odnos malih proizvođača i velikih sustava u poljoprivredi", kazao je Mišković. 

"Daljnji razvoj Delte bit će usmjeren na regiju i Europu, a cilj nam je da Delta postane što više europska kompanija", dodao je.

Delta Holding je prema njegovim riječima postala najveći pojedinačni investitor u Srbiji, s 2,4 milijarde eura investicija.

"Delta je postala najveća kompanija u Srbiji 2009. godine. U bruto društvenom proizvodu sudjelovali smo sa skoro 10 posto. Naglašavam da je od tih prihoda 80% dolazilo iz kompanija koje je Delta sama stvorila i razvila", izjavio je Mišković, te dodao kako su od prodaje kompanija ostvarili prihod od 1,8 milijardi eura.

Dodao je da je Delta izgradila ili iz temelja renovirala više od milijun i pol kvadratnih metara proizvodnog, poslovnog i stambenog prostora, te na ime poreza u posljednjih 10 godina platila više od 2 milijarde eura.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje