Banja Luka dobila shopping mall Delta Planet vrijedan 70 milijuna eura

Mišković: Uskoro očekujemo početak investicija u Zagrebu i Skoplju

Agrovijesti
Delta planet u Banja Luci Fotografija: deltaholding.rs
"Mi uskoro očekujemo početak investicija u Zagrebu i Skoplju. A nadamo se da ćemo dobiti dozvole i za početak gradnje Delta Planeta i hotela InterContinental u Beogradu", najavio je Mišković.

Delta Planet najveći shopping mall u Bosni i Hercegovini otvoren je jučer u Banja Luci. Shopping mall Delta Planet Banja Luka je investicija vrijedna 70 milijuna eura koje je investirala srpske kompanije Delta Real Estate koja posluje u okviru Delta Holdinga, u vlasništvu Miroslava Miškovića. Ovaj shopping mall se prostire na 62.500 kvadratnih metara, a ima više od 100 trgovina te je doveo više od 40 novih brendova na tržištu BiH.

"Nakon hotela InterContinental u Ljubljani, mi otvaramo ovaj shopping mall u Banja Luci, a idući tjedan u Varni, u Bugarskoj. To je dio regionalnog razvoja Delta Holdinga, koji se kreće od Triglava do Crnog Mora", rekao je vlasnik Delta Holdinga Miroslav Mišković na otvorenje novog trgovačkog centra, za koji vjeruje da će osim građana Bosne i Hercegovine privući i kupce i goste iz susjednih zemalja, među ostalim i iz Hrvatske.

"Mi uskoro očekujemo početak investicija u Zagrebu i Skoplju. A nadamo se da ćemo dobiti dozvole i za početak gradnje Delta Planeta i hotela InterContinental u Beogradu", najavio je Mišković.

Mišković nije precizirao o kakvoj se investiciji radi i koju najavljuje u Hrvatskoj, no ranije je najavljivao kako je namjera njegove kompanije da nakon otvaranje hotela InterContinental u Ljubljani hotel tog lanca otvori i u Zagrebu i Skoplju. Bilo je najava i da pregovara oko preuzimanja zagrebačkog hotela Esplanade, ali su se iz kompanije prošle godine pohvalili kako su u postupku kupnje zemljišta za izgradnju novog hotela u Zagrebu.

"Mi potvrđujemo da biznis ne zna za granice, kažu u kompaniji Delta Real Estate. Investiramo od Alpa (hotel InterContinental Ljubljana), do Crnog Mora. Veliko nam je zadovoljstvo što na svim tržištima građanima ostavljamo objekte koji su ukras njihovih gradova, a još više što oni predstavljaju otvaranje novih radnih mjesta i novih poslovnih prilika u svim sredinama u kojima radimo. Ovoga puta to su Bosna i Hercegovina i Bugarska, a vjerujemo da ćemo uskoro otvarati objekte i u Hrvatskoj, Albaniji i naravno u Srbiji", kažu u kompaniji. .

Izgradnja velikih trgovačkih objekata planira se i traje godinama i svaki od njih je poseban investicijski pothvat. Rijetko se događa da kompanija gradi dva velika objekta istovremeno, a gotovo da se ne pamti da u istom trenutku otvara dva velika shopping malla, ističu u Delti te dodaju kako u samo sedam dana razmaka, otvaraju dva objekta pod imenom Delta Planet, i to na dva nacionalna tržišta.

Idući tjedan prvi posjetitelji ući će u Delta Planet u Varni, ljetovalištu na bugarskom dijelu Crnog Mora. Ovaj projekt je još veći, koštao je ukupno 120 milijuna eura i zauzima 110 tisuća kvadratnih metara. Na usluzi bugarskim građanima i brojnim turistima bit će 2.500 zaposlenih, kažu u Delta Holdingu.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje