Regija

Miškovićeva Delta najveću zaradu ostvaruje u poljoprivredi

Agrovijesti
Čelarevo voćnjak Delte Agrar Fotografija: deltaagrar.rs
Delta agrar je ostvario čak 60% ukupnih prihoda. Za najveći dio profita prije oporezivanja zaslužni su Delta agrar s 50%  i Delta real estate s 39% udjela. Za prva tri mjeseca 2016. godine Delta holding je u proračun Srbije uplatio 2,6 milijardi dinara

Delta holding, tvrtka u vlasništvu Miroslava Miškovića pohvalila se dobrim rezultatima poslovanja ove godine. Njihovi ukupni prihodi u prvom tromjesečju 2016. iznosili su 14,36 milijardi dinara (oko 116 milijuna eura), što je 4,8% više nego u istom razdoblju lani, a zarada prije oporezivanja bila je 1,64 milijarde (13,3 milijuna eura) odnosno 4,9% viša.

Delta agrar ostvario je čak 60% ukupnih prihoda. Za najveći dio profita prije oporezivanja zaslužni su Delta agrar s 50% i Delta real estate s 39% udjela. Za prva tri mjeseca 2016. godine Delta holding je u proračun Srbije uplatio 2,6 milijardi dinara.

"I ove godine nastavljamo sa svojom poslovnom strategijom - stvaranjem i razvijanjem vlastitih biznisa i prodajom određenih poslova u trenutku koji se ocijeni tržišno pogodnim", kažu u Delta holdingu. "Nastavljena je izgradnja hotela Intercontinental u Ljubljani, a ova investicija je vrijedna 40 milijuna eura. U tijeku je proširenje zasada voćnjaka u Čelarevu i podizanje zasada na novim lokacijama. Radimo i dalje na razvoju maloprodajnog lanca Juhor dućan i dosad smo otvorili 26 trgovina. U tijeku su i pregovori s novim inozemnim partnerima." 

U ovoj kompaniji podsjećaju da su ove godine prodali svoja dva trgovačka centra Delta city, u Beogradu i u Podgorici, naglašavajući da je riječ o jednoj od najuspješnijih transakcija u regiji.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje