Kadroviranje

Mišura, Kos i Njavro prvi suradnici ministra Romića

Agrovijesti
Ministarstvo poljoprivrede Fotografija: Goran Jakuš/PIXSELL
Ministar Romić nekoliko je puta u svojim istupima najavio da će birati stručne suradnike, a ne one sa članskim iskaznicima. Prva njegova imenovanja taj njegov stav su i potvrdila

Novi ministar poljoprivrede Davor Romić započeo je sa imenovanjem svojih najbližih suradnika. Na zatvorenoj sjednici Vlade u četvrtak su tako imenovan tri pomoćnika - Ante Mišura ponovo je izabran za pomoćnika ministra za ribarstvo, dosadašnja načelnica u Upravi za vodno gospodarstvo Elizabeta Kos imenovana je za pomoćnicu iste Uprave, dok je profesor sa Agronomskog fakulteta u Zagrebu Mario Njavro imenovan za pomoćnika ministra za ruralni razvoj, međunarodnu suradnju i EU fondove. Na sjednici Vlade razriješena je Davorka Hajduković, jedna od najbližih suradnica njegovog prethodnika Tihomira Jakovine, te Dražen Kurečić pomoćnik ministra zadužen za vodno gospodarstvo, inače kadar SDP-a. 

Romić je u više navrata ponovio kako će svoje najbliže suradnike birati između stručnjaka, te da ga ne zanimaju stranačke iskaznice. To je i već i potvrdio svojim privim imenovanje. Kako nam potvrđuju upućeni, Ante Mišura i Elizabeta Kos nestranačke su osobe koje su se dokazali u mandatu Tihomira Jakovine svojom stručnošću i dobrim radom. Nestranački kadar i je Mario Njavro profesor sa Agronomskog fakulteta u Zagrebu. 

Za sada Romić nije dobio svog zamjenika, iako se u krugovima bliskim Ministarstvu posljednja dva tjedna kao potencijalni kandidati spominjao Zdravko Barač, nekadašnji ravnatelj Hrvatske poljoprivredne agencije kojeg je na polovini svog mandata smjenio biviš ministar Tihomir Jakovina, te na njegovo mjesto imenovao SDP-ov kadar Marija Vukobratović.  

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje