SURADNJA MK GROUP I VICTORIA GROUP

MK Group preuzima bankarska potraživanja članica Victoria Group

Agrovijesti
Victoria grupa - tvornica Sojaprotein Fotografija: Victoria Group
Kompanija MK Group je započela proces preuzimanja bankarskih kreditnih potraživanja prema članicama Victoria Group. Sa kreditorima Victoria Group, MK Group je potpisala ugovor o preuzimanju kredita članica Victoria Group i očekuje se da će taj proces biti okončan u najskorijem roku.

Kompanija MK Group je započela proces preuzimanja bankarskih kreditnih potraživanja prema članicama Victoria Group. Sa kreditorima Victoria Group, MK Group je potpisala ugovor o preuzimanju kredita članica Victoria Group i očekuje se da će taj proces biti okončan u najskorijem roku.

Direktor MK Group, Dušan Radičević, izjavio je da zainteresiranost MK Group za preuzimanje potraživanja od kreditora Victoria Group predstavlja poslovnu priliku za daljnji razvoj obje kompanije i čitavog srpskog agrara, kao i višestruku korist za sve uključene strane u ovom procesu.

Kompanija MK Group koja posluje u 70 općina u Srbiji, predstavlja jedan od najvećih i najuspešnijih poslovnih sustava u zemlji i regiji. Sa 35 godina poslovanja u agraru, izrasla je u najveću vertikalno integriranu kompaniju u tom sektoru u Srbiji i jednu od najvećih u ovom dijelu Jugoistočne Europe.

Obrađuje 30.000 hektara u zemlji i ujedno je najveći izvoznik žitarica u Srbiji. Prihod koji ostvaruje u segmentu agrara je preko 600 milijuna eura. Od 2015. godine, proširila je poslovanje i na Sloveniju, Hrvatsku i Crnu Goru. Osim agrara, MK Group teži da se pozicionira i kao regionalni lider u oblasti hotelijerstva, turizma i bankarstva.

Victoria Group je jedna od najvećih agrobiznis kompanija u Srbiji u većinskom domaćem vlasništvu, čija je osnovna djelatnost trgovina i prerada uljarica. Surađuje sa preko 300 poljoprivrednih zadruga i 40.000 poljoprivrednika, a zapošljava preko 1.300 ljudi u kompanijama članicama: Sojaprotein, Victoriaoil, Victoria Logistic, Luka Bačka Palanka, Veterinarski zavod Subotica, SP laboratorija, Victoria Starch i Riboteks.

Kompanija je od osnivanja investirala 260 milijuna eura u kapacitete i modernizaciju svojih tvornica, zahvaljujući čemu je danas među najvećim neto izvoznicima Srbije, a proizvode od soje i suncokreta izvozi u preko 60 zemalja širom svijeta. Od 2014. godine, kompanija je u procesu financijskog restrukturiranja i reprograma otplate kredita, uz provođenje internih mjera optimizacije poslovanja.

MK Group se odlučila za preuzimanje bankarskih potraživanja članica Victoria Group imajući u vidu sa jedne strane stratešku opredjeljenost MK Group za daljnja ulaganja u sektor poljoprivrede, i sa druge potencijal Victoria Group da uz zdrav biznis model i financijsku konsolidaciju ostvaruje dobre rezultate na domaćem i inostranom tržištu. O svim idućim koracima i detaljima suradnje javnost će biti blagovremeno obavještena.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje