U agraru planiraju povećanje proizvodnje i izvoza

MK Grupa ulaže 500 milijuna eura do 2025. godine

Agrovijesti
Miodrag Kostić, MK grupa Fotografija: Sanjin Strukić/PIXSELL
Na ime poreza i doprinosa u proračun Srbije na godišnjoj razini uplaćuju 109 milijuna eura. Ukupne dosadašnje investicije kompanije MK Grupe iznose milijardu eura.

MK Grupa će do 2025. godine, odnosno u idućih pet godina investirati 500 milijuna eura u sektore agrara, bankarstva i turizma u jugoistočnoj Europi, najavljeno je u Beogradu na proslavi 35 godina poslovanja te kompanije. 

Ova kompanija prešla je put od male tvrtke za trgovinu sa troje zaposlenih do sustava od čak 75 kompanija članica, 7.000 zaposlenih, koji posluje na tržištima Srbije, Slovenije, Hrvatske i Crne Gore. U proračunu Srbije MK godišnje uplaćuje 109 milijuna eura poreza i doprinosa. 
Na ime poreza i doprinosa u proračun Srbije na godišnjoj razini uplaćuju 109 milijuna eura. Ukupne dosadašnje investicije kompanije MK Grupe iznose milijardu eura.

- Postavlja se pitanje kako je moguće da za 35 godina investirate milijardu evra, a onda najavite investiciju u idućih pet godina polovinu toga. Ono što mogu odgovoriti na to pitanje je da nam iskustvo i rezultati omogućavaju da uđemo u te investicije. U agraru planiramo povećanje proizvodnje i izvoza, u turizmu očekujemo 5.000 soba pod upravljanjem, trenutno smo na polovini toga - kaže financijski direktor MK Grupe Dušan Radičević i dodaje da će u bankarskom sektoru ostati fokusirani na regiju.

Radičević je podsjetio da su u proteklom razdoblju otvorili hotel Sheraton u Novom Sadu, postala većinski vlasnik aerodroma Portorož i povećala udio u Gorenjskoj Banci.

- Sada privodimo kraju stratešku odluku o spajanju naših kompanija članica MK Commerce i Agroglobe. Vrlo smo odlučni da u godinama koje dolaze učvrstimo poziciju lidera jugoistočne Europe u ključnim granama našeg poslovanja - rekao je on.

Direktor Agrogloba Božidar Kostić rekao je da su oni najveći izvoznici žitarica u Srbiji i da ove godine očekuje još veći izvoz. On je dodao da trenutno imaju 7.000 malih i 300 velikih kooperanata.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje