Širenje tržišta

Mljekara Šabac kreće u izgradnju tvornice sira u Rusiji

Agrovijesti
Sir Fotografija: Pixabay
Mljekara Šabac čak 75 posto bijelog sira izvozi na rusko tržište, a upravo je završila pregovore za izgradnju tvornice u Rusiji.

Mljekara Šabac započet će izgradnju tvornice u Rusiji, a postrojenje će biti gotovo za šest do osam mjeseci, najavio je predsjednik Privredne komore Srbije Marko Čadež na panelu "Srbija Rusija: Mogućnosti gospodarske suradnje", koji je održan prvog dana Međunarodnog ekonomskog foruma u Saint Peterburgu ( SPIEF).

"Mljekara Šabac koja 75 posto bijelog sira izvozi na rusko tržište, završila je pregovore za izgradnju tvornice u Rusiji. Postrojenje će kada bude završeno, moći proizvoditi 450 tona mlijeka dnevno, što je kapacitet u rangu sa najvećim balkanskim mljekarama. To su sjajne vijesti i smjer u kojem želimo ići ", rekao je Čadež, a priopćila je PKS.

Privredna komora Srbija i Razvojna agencija Srbije organizirale su sudjelovanje srpskih kompanija na Međunarodnom ekonomskom forumu u Saint Peterburgu.

Čadež je rekao kako sve više srpskih kompanija izvozi u Rusiju, a širi se i lista proizvoda koji nalaze kupce na ruskom tržištu.

Prošle godine u Rusiju je  izvozilo  815 srpskih tvrtki, a izvezeno je 1341 različit proizvod. Raste i vrijednost izvoza u Rusiju. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje