Stižu potpore

Mljekarima na račune sjelo gotovo 25 milijuna kuna interventne potpore

Agrovijesti
Mljekar Fotografija: Thinkstock
Za ukupno 5419 odobrenih korisnika isplaćena su sredstva u iznosu od 24.749.667,08 kuna. Proizvodno vezana potpora za krave u proizvodnji mlijeka dodjeljuje se korisnicima koji se bave proizvodnjom mlijeka i isporučuju najmanje 3860 litara mlijeka po grlu godišnje

Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju obavila je isplatu izvanredne pomoći poljoprivrednicima u sektoru stočarstva, odnosno interventne potpore mljekarima. Sredstva potpore za navedenu interventnu pomoć osiguravaju se iz proračuna Europske unije i Republike Hrvatske, od čega Europska unija sudjeluje s 50% udjela.

Za ukupno 5419 odobrenih korisnika isplaćena su sredstva u iznosu od 24.749.667,08 kuna. 

Proizvodno vezana potpora za krave u proizvodnji mlijeka dodjeljuje se korisnicima koji se bave proizvodnjom mlijeka i isporučuju najmanje 3860 litara mlijeka po grlu godišnje. Grlo za koje se ostvaruje proizvodno vezana potpora za krave u proizvodnji mlijeka nije prihvatljivo za ostvarivanje proizvodno vezane potpore za krave dojilje.

Za krave u proizvodnji mlijeka moguće je ostvariti čak četiri različite vrste potpora, a u ovom trenutku imamo prijavljeno 86.978 takvih krava.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje