Ponovno salmonela

Moguća salmonela u pilećem zabatku

Agrovijesti
Pileći baci Fotografija: Pixabay
Danas, u poslijepodnevnim satima tvrtka Kaufland k.d. Vile Velebita 6, Zagreb dostavila je obavijest Ministarstvu poljoprivrede o prisutnosti Salmonella spp. koja je utvrđena brzom metodom u uzorku proizvoda PILEĆI ZABATAK, proizvedeno u Poljskoj, datum proizvodnje 14.11.2016., rok trajanja: 20. 11. 2016., Lot: 6450133232, dobavljača: Animex Foods Sp.z.o.o. sp. k.

Analiza je provedena u sklopu samokontrola subjekta, brzom metodom kojom je postavljena sumnja, ali je za dokazivanje (S. enteritidis i S. typhimurium) potrebno provesti pretragu propisanim metodama (EN/ISO 6579, i White-Kaufmann-Le Minor Scheme) radi potvrđivanja nalaza.

Bez obzira na tu činjenicu, trgovački lanac Kaufland k.d. samoinicijativno iz predostrožnosti povukao je iz prodaje sporni artikl i obustavio prodaju istog u svim svojim poslovnicama. Također, Kaufland k.d. obavještava da je navedeni proizvod bio izložen prodaji samo tijekom današnjeg dana, 17. 11. 2016., do utvrđivanja sumnje u prisutnost salmonelle, kao i da će obavijestiti kupce o mogućnosti povrata kupljenog proizvoda u njihove poslovnice.

Ministar Tolušić i ovom prilikom naglašava da će Ministarstvo poljoprivrede nastaviti sa strožom kontrolom uvoznog mesa te preporučuje građanima da kupuju hrvatske proizvode.

  • Avatar
    limun 18. Studeni 2016. u 09:06 Konačno. Udruga potrošača mora se puno više i jače angažirati.
  • Avatar
    limun 18. Studeni 2016. u 09:04 Koliko se proda za prerađevine? Samo kontrola i javna objava, pa nek kažu im se naštetilo. Klin se klinom izbija.
  • Avatar
    limun 18. Studeni 2016. u 09:02 Akcije- kontrola kvalitete, pa da vidimo zašto je jeftino. Stvar je jednostavna i sve se zna. Opaliti po džepu one koji to rade, a šefovima inspekcija malo stati na prste
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje