Kampanja

Moj tanjur, moja pobjeda pomaže Amerikancima jesti zdravije

Agrovijesti
MyPlate, MyWins Fotografija: MyPlate FB
Nova serija video uradaka, web stranica i izvori vode Amerikance prema zdravijem stilu prehrane

Centar za politiku prehrane i promociju USDA-a (CNPP) lansirao je novogodišnju kampanju kako bi pomogli Amerikancima da preokrenu svoje odluke u realna rješenja za zdravu prehranu u 2017. godini. Ova kampanja je poduprta novim i postojećim izvorima Mojeg tanjura, moje pobjede dostupnih na ChooseMyPlate.gov, dizajniranom na način da Amerikanci mogu odlučiti gdje započeti svoj put prema zdravijoj prehrani.

„Kako Amerikanci počinju razmišljati o postavljanju ciljeva u Novoj godini, Moj tanjur, moja pobjeda je mjesto za početak“, kaže Kevin Concannon, podtajnik za hranu, prehranu i potrošačke usluge. „S novim resursima dostupnim na web stranici, Amerikanci mogu postaviti mala, ostvariva, zdrava prehrambena rješenja koja mogu uključiti u svoj sadašnji stil života i budući.“

Svakog siječnja Amerikanci su preopterećeni informacijama o novogodišnjim odlukama. Započinju s najboljim namjerama, mnogi si postave nerealistične odluke i pripadajuće ciljeve koji se teško ostvaruju. Početak s malim koracima i slavlje prekretnice tijekom puta se pokazalo kao korisnija strategija u zadržavanju odluka. Tu dolazi Moj tanjur, moja pobjeda: resurs koji pomaže u ostvarivanju realnih odluka zdrave prehrane u skladu s Prehrambenim smjernicama za Amerikance 2015. – 2020.

Unutar kampanje koja će trajati pet tjedana prikazati će se animirani video filmovi. Pet kratkih videa demonstrirati će jednostavne promjene koje se mogu poduzeti kod obroka s povećanim natrijem, zasićenim mastima i dodanim šećerima. Svaki video ima drugačiju tematiku uključujući doručak, ručak, večeru, grickalice i pića. „Male promjene, poput zamjene dvije kriške pizze s kobasicom za ručak sa jednom kriškom vegetarijanske pizze, salatom i jabukom smanjuje natrij i zasićene masti, a dodaje zdrave grupe hrane“, kaže Angie Tagtow, izvršna direktorica Centra. „Video demonstrira te male, zdrave promjene koje će s vremenom poboljšati način života.“

Osim toga, na web stranici će se moći pronaći nutritivne informacije, više primjera poboljšanja tipičnih obroka i pet listova sa savjetima. Kampanja će biti aktivna i na društvenim mrežama, a pokrenuti će se i izazov putem besplatnog SuperTracker računa.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje