Obveze

Moralić platio državi sva dugovanja za Kutjevo

Agrovijesti
Enver Moralić Fotografija: Dušan Mirković/PIXSELL
Tvrtka Božjakovina u 2014. i 2015. godini investirala je ugovorenih 69 milijuna kuna. Ugovor je sklopljen još prije 12 i pol godina s nekadašnjim Hrvatskim fondom za privatizaciju.

Enver Moralić ispunio je sve svoje obveze prema državi temeljem privatizacijskog ugovora za Kutjevo, sklopljenog još prije 12 i pol godina s nekadašnjim Hrvatskim fondom za privatizaciju (HFP).

Upravno vijeće Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP), pravnog sljednika HFP-a, na sjednici u utorak bit će izviješteno kako je Moralićeva tvrtka Božjakovina u 2014. i 2015. investirala ugovorenih ukupno 69 milijuna kuna. Taj je poljoprivredni kombinat u teškoćama Moralić preuzeo za 10 milijuna kuna, uz obvezu da u razdoblju pet godina nakon kupnje u tvrtku uloži ukupno 250 milijuna kuna, i to u dvije faze.

Najprije je tvrtku Moralić morao hitno dokapitalizirati radi pokrića ranijih dugova i deblokade, što je i provedeno u iznosu od 100 milijuna kuna, no drugi dio ugovorenog plana ulaganja bio je usporen i više puta prolongiran zbog, kako se pravdao Moralić, gospodarske krize. Dio ulaganja njegovoj Božjakovini u Kutjevo priznat je u međuvremenu kroz unos zadržane dobiti u temeljni kapital tvrtke, a prihvaćene su bile i promjene oko segmenta proizvodnje u koje bi se investiralo.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje