TUČA NA KARLOVAČKOM PODRUČJU

'Mreže su nam spasile maline, a i čovjeka koji ih je brao'

Agrovijesti
Fotografija:
OPG Dugalić iz Donjeg Mrzlog Polja našao se na udaru nevremena koje je jučer pogodilo karlovačko područje, a samo je mreža spasila čovjeka koji se u to vrijeme zatekao u branju malina

Lubenice i borovnice OPG-a Dugalić iz Donjeg Mrzlog Polja "obralo" je jučerašnje nevrijeme. Njihovi nasadi nalaze se na području kojim je prošla najjača tuča, iz smjera Duge Rese, preko Mrzlog Polja, Donjeg Mrzlog Polja prema Logorištu. Tuča veličine teniske loptice padala je desetak minuta, nakon čega je nakratko stala te je uslijedio drugi val.

"Padala je postrance i bilo je strašno. Nikad u životu to nisam vidjela", kaže Vesna Dugalić. 

No, postoji sreća u nesreći, kaže. Prije nego što je tuča počela, jedan njihov kupac je otišao brati maline. Na njihovom OPG-u je prodaja "na stablu" uobičajena praksa, ljudi dolaze i sami beru plodove koje na kraju izvažu i plate. Maline su zaštićene mrežom. "Čovjek je brao maline i to je počelo. Vidim, ne vraća se. Ostao je ispod mreže. Da nije bilo mreže, najvjerojatnije ne bi izvukao živu glavu", prepričava Vesna jučerašnje dramatične događaje.

"Meni je stalno bio u glavi taj čovjek, a nismo mogli do njega jer su padale gromade. Udari te u glavu i nema te", kaže Vesna Dugalić, još uvijek pod dojmom strahovitog nevremena koje ih je pogodilo. 

Petstotinjak raspuknutih lubenica koje su stradale odlučili su pokloniti.