Vina Zagrebačke županije

Na Danima otvorenih butelja dodijeljene nagrade najboljim vinarima Zagrebačke županije

Agrovijesti
Dani otvorenih butelja Fotografija: Davor Višnjić/PIXSELL
Na ovogodišnje 14.ocjenjivanje vina Zagrebačke županije pristiglo je 122 uzorka vina, od čega je sedam proglašeno šampionskim vinima, 52 zlatnim, 56 srebrnim te 9 brončanim.

Sinoć je u Ljetnom kinu Gradec otvorena manifestacija „Dani otvorenih butelja“   te su proglašeni i predstavljeni najbolje ocijenjeni vinari Zagrebačke  županije, a publika je imala priliku i kušati  nagrađena vina. Kako tvrde organizatori, riječ je o zlatnim vinima zelenog zagrebačkog prstena.

Dani otvorenih butelja
Hrvoje Frankić, zamjenik župana Zagrebačke županije istaknuo je kako županija već niz godina prati i podupire rad vinara. ˝Pomažemo im kako bi se otisnuli u svijet profesionalaca i ušli u najbolje restorane diljem Lijepe naše. Podsjećam vas da je natječaj odjela za poljoprivredu i dalje otvoren, stoga se javite na njega da zajedno proslavimo vina zagrebačke županije˝, poručuje Frankić.

Na ovogodišnje 14.ocjenjivanje vina Zagrebačke županije pristiglo je 122 uzorka vina, od čega je sedam proglašeno šampionskim vinima, 52 zlatnim, 56 srebrnim te 9 brončanim. Vina je ocjenjivao stručni žiri te poseban žiri eno-novinara koji je ocjenjivao najbolje vino sorte Chardonnay i Rajnski rizling. Novinarski prvak u vinima sorte Chardonnay je Chardonnay 2015.OG Jarec Kure te u sorti Rajnski rizling OPG Branko Crnić i njegov Rajnski rizling iz 2016.

Dani otvorenih butelja
Šampion ovogodišnje Izložbe vina Zagrebačke županije je Traminac, izborna berba prosušenih bobica OPG-a Đurinski. Ostala šampionska odličja dobili su OPG Puhelek Purek za Sauvignon, Traminac, izborna berba prosušenih bobica OPG-a Đurinski, Mješavina crnih sorata Vinarije Voštinić Klasnić, Pjenušac Grünwald Princ OPG-a Josip Rajaković, Aromatizirano vino Bermet OPG-a Mato Vrbanić te Traminac, izborna berba prosušenih bobica OPG-a Josip Rajaković.

Sva ta vina moći će se idućih dana kušati u prostorima Ljetnog kina Gradec na Gornjem gradu. ˝Naša je intencija da ovo mjesto postane vinska točka Zagreba˝, zaključio je Saša Zec, organizator Dana otvorenih butelja. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje