Manifestacije

Na dubrovačkom "Good Food Festivalu" više od 30 gastro događaja

Agrovijesti
DUBROVNIK FESTIWINE Fotografija: DUBROVNIK FESTIWINE
Prvobitna ideja pokretanja Good Food Festivala bila ponuditi novo događanje na samom kraju turističke sezone i ljetnog reda letenja.

Peto izdanje gastronomske manifestacije „Good Food Festival“, koju od 15. do 21. listopada u Dubrovniku organizira Turistička zajednica, donosi više od trideset tematskih večeri, prezentacija, radionica, vinokušnji, gastro tura i izložbi na temu ukusne hrane i najboljih vina, a vrhunac će doživjeti s 11. Dubrovačkom trpezom na Stradunu, najavila je u srijedu direktorica dubrovačke Turističke zajednice Romana Vlašić.

Vlašić je istaknula kako je prvobitna ideja pokretanja Good Food Festivala bila ponuditi novo događanje na samom kraju turističke sezone i ljetnog reda letenja.

„Htjeli smo ovim festivalom produžiti sezonu kako bismo osigurali dodatne letove za Dubrovnik, koje možemo popuniti. Do ove godine nisu bili toliko popunjeni. Cilj nam je produžiti sezonu. Ne može preko noći, ali radimo korak po korak. Listopad je već gotovo pun, a ove zime imat ćemo čak sedam direktnih zrakoplovnih linija s europskim gradovima“, izjavila je Vlašić.

Dodala je kako je festival svake godine sve bogatiji i zanimljiviji te bi i ove godine trebao ispuniti očekivanja ljubitelja dobre hrane. Napomenula je kako su se na petom izdanju u festivalska događanja uključili i lokalni restorani, koji će u sklopu „Tjedna dubrovačkih restorana“ nuditi posebne menije s akcijskim cijenama.

Pročelnik Upravnog odjela za turizam, gospodarstvo i more Grada Dubrovnika Marko Miljanić izjavio je kako je kraj sezone pravo vrijeme za održavanje ovakve manifestacije jer su svi uključeni u turizam već pomalo i umorni.

„Sve što se može pokazati u dubrovačkom ugostiteljstvu treba staviti na jedno mjesto. Ugostitelji su ogledalo našeg grada. Pozivam ih da dobre cijene koje nude tijekom festivala održe i tijekom zime, kako bismo Dubrovčane vratili u restorane“, rekao je Miljanić.

Festival će ugostiti priznate chefove Dina Galvagna, Ivana Pažanina i Marinu Žibert Ercegović, blogericu Karmelu Vukov-Colić i prvu hrvatsku Master of wine Jo Ahearne, a ovogodišnji 'celebrity chef' bit će Ricardo Luque s venezuelanskom večerom uz glazbu sastava Cubismo. Udruga Deša ponudit će radionice pripremanja tradicionalnih slastica primorske torte, krokanta, rozate i paradižota, a Dubrovačka pivovara „Priču o pivu“.

„Moja kuhaona“ održat će radionicu jela tradicionalne hrvatske kuhinje, a na festivali će biti predstavljen i topli marcipan, kolač iz vremena Marina Držića. Tema ovogodišnjeg humanitarnog bruncha hotela Libertas Rixos bit će Istanbul. Središnji događaj festivala, humanitarna „Dubrovačka trpeza“, održat će se 21. listopada u podne na Stradunu.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje