Otvoren 20. proljetni Međunarodni Bjelovarski sajam

Na Gudovcu 500 izlagača iz 15 zemalja

Agrovijesti
Bjelovarski sajam Fotografija: Colloco d.o.o.
Danas je otvoren jubilarni 20. proljetni Međunarodni bjelovarski sajam. Ovogodišnji sajam održava se od 31. ožujka do 02. travnja 2017. godine na već tradicionalnom Sajamskom prostoru Gudovac pored grada Bjelovara.

Proljetni sajam obuhvaća cjelokupan program poljoprivredne mehanizacije brojnih robnih marki, zaštitnih sredstava za bilje, sjemenje. Upravo na ovoj priredbi predstavljaju se noviteti u poljoprivredi. Izloženi su poljoprivredni strojevi, šumarska mehanizacija i traktori domaće proizvodnje. 

Od 31. ožujka do 2. travnja 2017., 500 izlagača iz 15 zemalja, a očekuje se više od 50 tisuća posjetitelja.

Hrvatska udruga mladih poljoprivrednika i ove godine organizira panel konferenciju pod nazivom ''Nisam dovoljno mlad da bih sve znao'' u sklopu koje se održava niz zanimljivih predavanja koja uvijek izazovu velik interes.

„Drvni svijet“ tema je kroz koju se želi istaknuti i prikazati najnovija tehnologija i tehnika za šumarstvo, predstavit će se novitetima i predavanjima.  Konjogojska udruga Bilogora izlaže konje izvornih  hrvatskih pasmina, a održat će se i izbor za najljepše grlo u organizaciji Bjelovarskog sajma.

Bjelovarski sajam bilježi rast u svim segmentima. Kroz brojke gledano tvrtka ostvaruje pozitivan financijski rezultat. Ukupni prihodi od prodaje od 2013.-2016. rasli su prosječno po godišnjoj stopi od 4%. Najveći rast zabilježen je 2016. u odnosu na 2015. za gotovo 7%, ističu na Sajmu. 

 

 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje