Lidl

Na javni natječaj javilo se više stotina domaćih proizvođača voća i povrća

Agrovijesti
Konferencija za medije trgovačkog lanca Lidl povodom otvaranja Javnog natječaja i poečtka novog projekta Okusi svoj zavičaj Fotografija: Morana Begač
Završile su prijave za Lidlov projekt „Okusi svoj zavičaj“

Zaključno s 15. prosincem istekao je rok za prijave na javni natječaj za Lidlov projekt „Okusi svoj zavičaj“, koji je ovaj trgovački lanac pokrenuo u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom. Riječ je projektu kojim Lidl domaćim proizvođačima voća i
povrća želi omogućiti da svoje proizvode plasiraju na police Lidlovih trgovina u Hrvatskoj.

Natječaj je trajao više od mjesec dana, prijaviti su se mogla obiteljska poljoprivredna gospodarstva, ostali organizacijski oblici poljoprivrednika te proizvođačke organizacije, a zaprimljeno je nekoliko stotina prijava.

Trgovački lanac Lidl, u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom, u studenom je pokrenuo projekt „Okusi svoj zavičaj“ koji je nadogradnja Lidlovog brenda Okusi zavičaja, javnosti predstavljenog 2013. godine, a pod kojim je obuhvaćeno oko 90 autohtonih proizvoda domaćih dobavljača. „Okusi svoj zavičaj“ za cilj ima okupiti lokalne, domaće proizvođače voća i povrća diljem Hrvatske i omogućiti im prodaju unutar Lidlovih trgovina.

Imajući u vidu da je proizvodnja hrane strateški interes svake države, Lidlova je želja projektom „Okusi svoj zavičaj“ dodatno podržati poljoprivredna gospodarstva u proizvodnji domaćeg i kvalitetnog voća i povrća diljem Hrvatske, potaknuti konkurentnost obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava te svojim kupcima omogućiti još veći odabir svakodnevno svježeg voća i povrća s hrvatskih polja. Lidlov stručni tim će u sljedećim mjesecima analizirati pristigle prijave te, sukladno pravilima natječaja, stupiti u kontakt s potencijalnim dobavljačima, i s njima započeti inicijalne razgovore.

Očekuje se da će Lidl proširiti svoju ponudu upravo navedenim proizvodima tijekom sredine 2017. godine. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje