Zlata vrijedan

Na jesen šesta dodjela Agro Oskara za najbolji OPG

Agrovijesti
Zlata vrijedan 2018 Fotografija: Luka Stanzl/PIXSELL
Ministarstvo poljoprivrede pozvalo je sve županije i Grad Zagreb da do 7. lipnja nominiraju po četiri najbolja obiteljska poljoprivredna gospodarstva i po jednu mladu nadu u poljoprivredi sa svog područja. Tko će od njih ući u završnicu izbora, odlučit će stručni žiri projekta Zlata vrijedan

Ministarstvo poljoprivrede poslalo je poziv svim županijama i Gradu Zagrebu da do 7. lipnja nominiraju po četiri obiteljska poljoprivredna gospodarstva te jednu mladu nadu u poljoprivredi iz svoje sredine. Po jedan nominirani iz svake županije te Grada Zagreba ući će u završnicu ovogodišnjeg, šestog po redu izbora za najbolje obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo – Zlata vrijedan, projekta koji provode Večernji list i Ministarstvo poljoprivrede. 
 

U novinama i na televiziji

Dodijela nagrada Zlata vrijedan 2017.

Tko će biti najbolja mlada nada u poljoprivredi, birat će se između troje mladih poljoprivrednika koji će ući u finale. A tko od svih nominiranih ulazi u završnicu, odlučit će stručni žiri izbora za najbolji OPG kojim predsjeda zamjenik glavnog urednika Večernjeg lista Stjepan Blažević, a u čijem su sastavu pomoćnica glavnog urednika Večernjaka Mirjana Žižić, glasnogovornica Ministarstva poljoprivrede Leticija Hrenković, pomoćnici ministra poljoprivrede Zdravko Tušek i Zdravko Barać, predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore Mladen Jakopović, predsjednik Hrvatske udruge mladih poljoprivrednika Jan Marinac, glavni urednik portala Agrobiz.hr Miroslav Kuskunović te Sanja Najvirt s Hrvatske radiotelevizije.

Početkom rujna bit će održana završnica izbora na kojoj ćemo proglasiti tri najbolja OPG-a, najbolju mladu nadu te najbolje obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo po izboru čitatelja Večernjeg lista koji će nakon objave priča o svim nominiranima imati priliku glasovati za svoje favorite. Za sve dobitnike, kao i prijašnjih godina, osigurali smo vrijedne nagrade. Lokaciju dodjele još ćemo neko vrijeme držati u tajnosti.

Reportaže o svim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima koji će ući u završnicu izbora objavit ćemo tijekom srpnja i kolovoza u Večernjem listu. Istodobno, o njima će biti emitirani prilozi na Hrvatskoj televiziji, u emisiji “Dobro jutro”.

Odluka žirija

Zlata vrijedan 2018 - Agro Puškarić, poljoprivredni obrt

Prijašnjih godina završnicu izbora bili smo organizirali na seoskom gospodarstvu Srce prirode u Gorici Lipničkoj u Karlovačkoj županiji, zatim smo se zabavljali u šibenskom zaleđu, na gospodarstvu obitelji Skelin u Drinovcima, nakon čega smo crveni tepih bili prostrli na ergeli lipicanaca u Đakovu. Posljednja dva izbora za najbolji OPG održali smo na imanju obitelji Kezele u Ivanić-Gradu. Generalni pokrovitelj treću godinu zaredom je dm, a sam projekt podupiru i drugi partneri koji su prepoznali njegov značaj. Nakon što sve županije i Grad Zagreb pošalju nominacije za ovogodišnje finaliste izbora za najbolji OPG, stručni žiri proučit će sve pristigle prijave i odlučiti tko su finalisti, odnosno koje će poljoprivredni proizvođači predstavljati svoj kraj u završnici izbora, o čemu ćemo vas izvijestiti uskoro na stranicama Večernjeg lista.

 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje