Moderne zgrade i urbani vrtovi

Na krovu u Brooklynu poljoprivredno zemljište za stanare

Agrovijesti
Sadnice Fotografija: Marko Prpić/PIXSELL
Imaju i integrirani sustavi navodnjavanja, tako da jedino što stanari trebaju je ubaciti sjemenje ili sadnice i gledati ih kako rastu.

Nove zgrade u New Yorku, posebice one u popularnim četvrtima, moraju uključiti neke inovativne  pogodnosti za stanare. Teretana, zajednička prostorije, možda čak i bicikli za iznajmljivanje za stanare, a najnovija ideja koja je zaživjela su i vrtovi na krovovima. Naime, novoizgrađena divovska zgrada u centru Brooklyna napravila je urbanu poljoprivredu temeljnim djelom zgrade.

Zbog toga što je zgrada toliko velika, ima dosta prostora, stoga su dizajneri napravili nevjerojatan vrtni prostor od 520 četvornih metara na golemoj osmoj etaži. I inače je urbano vrtlarstvo hit u Brooklynu, no ovo je prvi prostor izdvojen u stambenoj zgradi posebno s parcelama za vrtlarstvo koje su povezane drvenim daskama kako bi omogućio pristup s obje strane krova. Imaju i integrirani sustavi navodnjavanja, tako da jedino što stanari trebaju je ubaciti sjemenje ili sadnice i gledati ih kako rastu.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje