Uskoro najveći svjetski agrobiznis show u Pariz

Na najvećem agrobiznis sajmu SIMA u Parizu ove godine 1800 izlagača. Naglasak na inovacijama i tehnološkim dostignućima

Agrovijesti
SIMA Pariz Fotografija: SIMA Paris Pogledajte galeriju
Ovo je sajam na kojem se susreću poljoprivrednici iz cijelog svijeta, a na njemu je moguće vidjeti sva najnovija svjetska tehnološka dostignuća u agraru. Prema najavi ove se godine na SIMI očekuje oko 1800 izlagača iz 42 zemlje, čak 230.000 posjetitelja koji dolaze iz 135 zemalja i oko 360 stranih poslovnih delegacija, potvrđeno je Agrobiz.hr s ovog sajma.

Najveća agrobiznis sajamska manifestacija u svijetu, SIMA, koji se ove godine održava od 24. do 28. veljače u Parizu, ove će godine oboriti sve svoje rekorde. Sajam je još krajem prošle godine rasprodao sav izlagački prostor, a ove će godine biti čak 114 novih izlagača što je 40 posto više nego u 2017. godini.

Ovo je sajam na kojem se susreću poljoprivrednici iz cijelog svijeta, a na njemu je moguće vidjeti sva najnovija svjetska tehnološka dostignuća u agraru. Prema najavi ove se godine na SIMI očekuje oko 1800 izlagača iz 42 zemlje, čak 230.000 posjetitelja koji dolaze iz 135 zemalja i oko 360 stranih poslovnih delegacija, potvrđeno je Agrobiz.hr s ovog sajma.

Ovogodišnji sajma posvećen je inovacijama u poljoprivredi i svim novim tehnološkim dostignućima koje utječu na podizanje konkurentnosti poljoprivrede. Uz ogroman broj izlagača, poljoprivrednih proizvoda, strojeva, mehanizacije i stoke, sajam ima i brojne popratne događaje i međunarodne konferencije na kojima će se razgovarati o izazovima i poboljšanju u poljoprivredi, posebice kada je riječ o organskoj poljoprivredi, zaštiti okoliša, povećanju prinosa, uvođenju nove genetike i novih tehnoloških rješenja i dr.

Zanimljivost ovogodišnjeg sajma je i to što naglasak stavljamo na start up kompanije u agrobiznis sektoru, pa ćemo tako ove godine imati i posebnu halu tzv. „Start-up Villages“ (inovacijsko selo), na kojem će kompanije iz cijeloga svijeta prezentirati nova rješenja i digitalnu poljoprivredu koja zauzima sve već mjesto u modernom agrobiznisu, objašnjavaju s ovog sajma. Uz najveći agrobiznis show Pariz će u spomenutom terminu biti i mjesto izložbe najvećeg broja stoke iz cijeloga svijeta, na popratnoj manifestaciji SIMAGENA, na kojoj se prezentiraju najnovija dostignuća u genetici stoke iz cijelog svijeta.

 "SIMA je naš prozor u svijet. To je jedinstvena prilika za sve one koji žive od uzgoja ili poljoprivrede da dođu i pogledaju najraznovrsniju ponudu strojeva, opreme i tehnologije. Svakom od naših izlagača pružamo priliku da se sretne s poljoprivrednicima iz svih zemalja svijeta, različitih kultura i koji uzgajaju žitarice, bilje ili nešto treće. Mislim da možemo sa sigurnošću kazati da ćemo ponovno imati veoma uspješan sajam SIMA, kaže Frédéric Martin, direktor sajma.

Posebno smo ponosni na to što će na sajmu biti prezentirana najbolja svjetska poljoprivredna oprema, koja ima središnju ulogu i pokretačka je snaga svake farme. Sajam je prilika za otkrivanje brzog razvoja, promocije inovacija, te rješenja usmjerenih na budućnost, kao i pružanje konkretnih odgovora na zahtjeve poljoprivrede - jačanje profitabilnosti i konkurentnosti farmi i farmera, dodaje. 

Prema nekim istraživanjima ulaganja u poljoprivredu su još uvijek na niskoj razini, pa su tijekom  2018. godine tvrtke u agrobiznis sektoru investiralo tek 4,1 posto svog prometa u istraživanje i razvoj s ciljem razvijanje inovativnih rješenja.

Ovogodišnja SIMA se održava u vrijeme kada su EU poljoprivrednici na prekretnici jer zbog Brexita se sve više govori o smanjuju proračuna za poljoprivredu na razini EU, što će dodatno potaknuti poljoprivrednike na raspravu kako se uklopiti u okvire nove Zajedničke poljoprivredne politike EU (CAP), te kako u uvjetima sve oštrije konkurencije i brojnih problema s kojima su suočeni europski poljoprivrednici, pronaći način da se kroz nove tehnologije i racionalizaciju poslovanja dohodak poljoprivrednika ne smanjuje nego raste i da pritom imaju prostora za nova ulaganja.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje