Nove tehnologije

Na Novom Zelandu će dostavljač pizze uskoro postati robot

Agrovijesti
DRU Fotografija: Marathon Targets
Robot na četiri točka, razvijen u Australiji, niži je od metra i sadrži grijane pregrade u u koje može biti stavljeno do deset pizza.  DRU-a se kreće pomoću napajanja iz baterije i ima senzore za izbjegavanje prepreka, navodi se u priopćenju tvrtke

Lanac brze hrane Domino's uskoro će testirati robota za dostavu pizza na Novom Zelandu, koji će, kako je objavljeno, biti prvi robot takve vrste u svijetu. Tvrtka Domino's je priopćila kako u suradnji sa vlastima Novog Zelanda rade na testiranju Domino's robota DRU.

Robot na četiri kotača, razvijen u Australiji, niži je od metra i sadrži grijane pregrade u u koje može biti stavljeno do deset pizza. DRU-a se kreće pomoću napajanja iz baterije i ima senzore za izbjegavanje prepreka, navodi se u priopćenju tvrtke. Kada naruče pizzu, kupci dobijaju poseban kod, koji zatim ukucavaju u tastaturu robota kako bi otključali pregradu u kojoj se nalazi njihova pizza.

"DRU je mudar i simpatičan i uvjereni smo da će jednog dana postati integralni dio obitelji Domino's", izjavio je glavni menadžer ovog lanca na Novom Zelandu, Scott Bush. "Ovo je izuzetna prilika za Novi Zeland. U proteklih godinu dana sam aktivno i agresivno promovirao Novi Zeland kao poligon za probu nove transportne tehnologije", kazao je Bush.

Nadležne institucije na Novom Zelandu još uvijek rade na propisima koji se odnose na autonomna vozila kao što je DRU, navodi France Press.

  • Avatar
    Nebojsa_Joveljic 25. Ožujak 2016. u 08:41 Sem toga, nama koji zivimo na NZ dobro je poznato da je Dominion Pica, koja vec dugo radi na ovom projects, na prilicno lošem glasu. Taj lance picerija je poznat po niskim cijenama i vrlo lošem kvalitetu pica, tako da im ni ovaj robot, i kad bi proradio, neće biti od velike pomoći.
  • Avatar
    Nebojsa_Joveljic 25. Ožujak 2016. u 08:35 Ako se prevrne, hoće li se moći lako povratiti u prvobitni polozaj ili će ostati da nemoćno leži postranice razmišljajući o besmislenosti svog postojanja, dok mu se točkovi okreću u prazno a život (baterija) polako počinje da curi iz tijela.
  • Avatar
    Nebojsa_Joveljic 25. Ožujak 2016. u 08:33 Hoće li DRU biti opremljen sa tejzerom da se odbrani od pokušaja pijanih vandala da se dočepaju pice iz njegovog oklopa? Kako će zvoniti na vratima, ili penjati se uz strme steep ice? Kako ce prelaziti ulicu sa gustim saobracajem?
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje