Sajam poljoprivrede u regiji

Na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu mehanizacija će biti jeftinija i deset posto

Agrovijesti
Novosadski sajam Fotografija: Večernje novosti/Agrobiz
Jedan od najatraktivnijih segmenata Međunarodnog poljoprivrednog sajma je Izložba poljoprivredne mehanizacije. Ove godine bit će još veća u odnosu na prethodne i prostirat će se na oko 35.000 m2, što čini više od polovice izlagačkog prostora sajma u 2019.

Jedan od najatraktivnijih segmenata Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu je izložba poljoprivredne mehanizacije. Ove godine bit će još veća u odnosu na prethodne i prostirat će se na oko 35.000 m2, što čini više od polovice izlagačkog prostora sajma, najavljeno je na konferenciji za novinare održanoj na Novosadskom sajmu. Sajam se održava od 11. do 17. svibnja.

Poslovno udruženje uvoznika i izvoznika poljoprivredne mehanizacije nastupa sa 20 članica. Uz njih, te druge zastupnike i distributere koji posluju u Srbiji, poljoprivrednu mehanizaciju, strojeve i opremu će predstaviti i tvrtke iz Austrije, Hrvatske, Indije, Njemačke, Turske, Sjeverne Makedonije, Slovenije i Španjolske.

Prvi put će na Poljoprivrednom sajmu nastupiti Udruženje proizvođača i dilera poljoprivrednih strojeva iz Rusije.  

Poljoprivrednici iz zemlje i iz regije koji planiraju kupiti mehanizaciju čekaju sajamske dane, jer znaju da će na Poljoprivrednom sajmu biti niže cijene. Članice Poslovnog udruženja uvoznika i izvoznika poljoprivredne mehanizacija odobravat će popuste od 2 do 10 posto, najavili su sa sajma.

Važit će za većinu priključnih strojeva i pojedine modele traktora i kombajna. Olakšica pri kupovini bit će i posebne kreditne linije koje se u suradnji sa financijskim institucijama pripremaju za Sajam. Pojedini izlagači će omogućiti i pogodnosti plaćanja u robi, a gotovo svi će u ponudi imati mehanizaciju koja ispunjava sve norme za natječaj preko IPARD programa

Ove godine, među najskupljim eksponatima bit će univerzalni kombajn marke „Claas“ koji košta 514.000 eura, a posjetitelji će moći da ga vide na Almexovom štandu. „Crone“ silažni kombajn, koji je po cijeni odmah iza njega, košta blizu pola milijuna eura, izložit će ITN.

Skupocjene univerzalni kombajni, skuplje od 300.000 eura, „John Deere“, „New Holland“ i „Case“ na Sajmište donose Kite d.o.o, Agroglobe i Titan Machinery. Najskuplji traktor izložit će Inter Agrar „Fendt 1050 vario“, a košta 360.000 eura. Iako izgledaju nedostižno, prema dosadašnjim iskustvima, najskuplji traktori i strojevi se najbrže prodaj.

 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje