Manifestacije

Na sajmu Promohotel oko 200 izlagača

Agrovijesti
Sajam u Pakracu Fotografija: Agrobiz
Uz hrvatske, izlagači dolaze iz Italije, Slovenije, Španjolske, Srbije, Makedonije, Belgije, Njemačke, Austrije i Litve.

 Dvjestotinjak izlagača okupilo se na ovogodišnjem 34. međunarodnom sajmu prehrane, pića i opreme za turizam "Promohotel",  koji je u sijedu počeo u porečkoj sportskoj dvorani Žatika.

Uz hrvatske, izlagači dolaze iz Italije, Slovenije, Španjolske, Srbije, Makedonije, Belgije, Njemačke, Austrije i Litve.

Oni će do subote svoje proizvode predstavljati na 4.500 četvornih metara unutarnjeg i 500 kvadrata vanjskog prostora.

Sajam je namijenjen svima koji se pripremaju za turističku sezonu dok je svrha predstaviti svjetske brendove u turizmu i ugostiteljstvu te nove tehnologije, usluge i proizvode. 

Ivana Štiković u ime organizatora istaknula je kako je ovaj sajam načelno namijenjen vlasnicima i menadžerima hotela, vlasnicima vila, kuća za odmor te privatnim iznajmljivačima, vlasnicima kafića i restorana te svima ostalima koji se pripremaju za nadolazeću turističku sezonu, ali predstavljeni proizvodi mogu biti zanimljivi i za širu potrošnju. 

Sajam obiluje i stručnim predavanjima, panelima i prezentacijama pa je tako u srijedu održana panel rasprava na temu "Luksuzni turizam u Istri - mit ili stvarnost?" dok su sutra na rasporedu predavanja čije su teme "Praksa i mentoring u turizmu", "Gastro trendovi u 2019. godini" te "Estetika i prezentacija jela i pića - koja je uloga djelatnika?"

U suradnji s Turističkom zajednicom Grada Poreča, u sklopu Promohotela održat će se i dvodnevni seminar za iznajmljivače u privatnom smještaju, a polaznici će steći certifikat "Educirani domaćin/Educated host 2019". U prilog tomu, direktor porečke Turističke zajednice Nenad Velenik novinarima je kazao kako je lani na području Poreča u privatnom smještaju ostvareno 800.000 noćenja, što je tri posto više nego prethodne godine i 24 posto od ukupnog broja porečkih noćenja, pa se ovakvim edukacijama želi pripomoći podizanju kvalitete ove kategorije turističkih usluga na tragu zajedničkog cilja porečkog turizma koji želi postati destinacija sa četiri zvjezdice.

Porečki gradonačelnik Loris Peršurić rekao je da je Promohotel sinonim za Poreč te da je taj sajam utkao put drugima koji su uslijedili, poput Vinistre, Crofisha, Sajma sporta, a u nastajanju su i novi, čime se uz ostalo Poreč brendira i kao sajamski grad.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje