Izvozna ofenziva

Na sajmu u Moskvi srpske prehrambene tvrtke ugovorile poslove vrijedne 17 milijuna eura

Agrovijesti
Moskva Fotografija: Pixabay
Kompanije iz Srbije su na međunarodnom sajmu prehrane u Moskvi "WorldFood" dogovorile nove izvozne poslove vrijedne preko 17 milijuna eura, objavila je Privredna komora Srbije (PKS).

Kompanije iz Srbije su na međunarodnom sajmu prehrane u Moskvi "WorldFood" dogovorile nove izvozne poslove vrijedne preko 17 milijuna eura, objavila je Privredna komora Srbije (PKS).  

Ruski federalni i regionalni trgovački lanci i distributeri jako su zainteresirani za proizvode iz Srbije i to od konditorske industrije, preko mesnih prerađevina, svježeg, smrznutog i prerađenog programa voća i povrća, do raznih vrsta napitaka i eko proizvoda - rekao je direktor predstavništva PKS u Rusiji Dejan Delić.

Nacionalni štand Srbije posjetila je delegacija Magnita, najvećeg ruskog trgovačkog lanca, čiji plasman robe se realizira kroz mrežu od 15.000 prodajnih objekata.

U razdoblju od 2014. do 2016. godine, Magnit je iz Srbije uvezao 187 milijuna dolara prehrambenih proizvoda, a kako su ocijenili menadžeri nabave ovog lanca, suradnja sa srpskim kompanijama je stabilna i sigurna bez neočekivanih situacija - dodao je Delić.

Nastup srpskih tvrtki na ovoj prestižnoj svjetskoj manifestaciji organizirali su PKS i Razvojna agencija Srbije (RAS), uz podršku Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u Srbiji, a predstavnici srpskih kompanija imali su čak 500 bilateralnih razgovora i sastanaka sa potencijalnim partnerima iz Rusije i drugih država zainteresiranih za uvoz hrane iz Srbije.

Na sajmu prehrane u Moskvi, koji je održan od 11. do 14. rujna sudjelovalo je 1.500 izlagača iz 65 zemalja na 23000 četvornih metara izložbene površine.

PKS, uz podršku UNDP-a u Srbiji i RAS-a, organizirala je nastup 15 srpskih tvrtki iz sektora proizvodnje i prerade voća i povrća, konditorskih i eko proizvoda, mesnih prerađevina i pića, a uskoro počinju organizaciju nastupa srpkog gospodarstva na predstojećoj, najvećoj međunarodnoj izložbi hrane u Ruskoj Federaciji - Prodekspo. 

Proizvodne i izvozne kapacitete na sajmu u Moskvi predstavili su: Agroprom Gornji Tavankut, Bahus Paraćin, Karneks Vrbas, Ćirić Agro Titel, EkoAgri Srbija Bela Crkva, GMP Jarmenovci, ITN Grupa Beograd, Jafa Crvenka, Jugprom Leskovac, Lučić Grupa Sombor, Miraks Agrar Beograd, Vino Župa, PIK Južni Banat Bela Crkva, Pionir Subotica, Zlatiborac Mačkat.

 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje