ODRŽANA ŽUPANIJSKA SMOTRA UČENIČKIH ZADRUGA

Na smotri u Jakovlju sudjelovale su 24 zadruge

Agrovijesti
ODRŽANA ŽUPANIJSKA SMOTRA UČENIČKIH ZADRUGA Fotografija: zagrebacka-zupanija.hr
Županija za rad zadruga godišnje izdvoji gotovo 150.000 kuna

U Osnovnoj školi Jakovlje održana je smotra učeničkih zadruga Zagrebačke županije. Nakon svečanog otvorenja uslijedio je obilazak izložbenih prostora, sastanak stručnih povjerenstava, prodajna izložba i okrugli stol te proglašenje najboljih. A odlukom prosudbene komisije, najuspješnije će zadruge predstavljati Zagrebačku županiju na 31. Smotri učeničkih zadruga Republike Hrvatske od 8. do 11. listopada u Vinkovcima.

Na županijskoj smotri u Jakovlju sudjelovale su 24 zadruge, od njih ukupno 36 koliko ih je registrirano u osnovnim i srednjim školama te centrima za odgoj i obrazovanje. – Koliko su nam zadruge važne, pokazuje činjenica da za njihov rad izdvajamo značajna sredstva. Na godišnjoj razini taj je iznos gotovo 150.000 kuna – na svečanosti otvorenja smotre istaknula je Mirela Katalenac, pročelnica Upravnog odbora Zagrebačke županije za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu.

Mladim zadrugarima poručila je pak da vrijeme koje provode u zadruzi iskoriste stvaranje novih prijateljstava.

– Prijateljstva koja steknete u zadruzi ne mogu se mjeriti s prijateljstvima na Facebooku – kazala je pročelnica. Prilikom vrednovanja izloženih uporabnih i ukrasnih predmeta, prosudbena komisija poseban naglasak stavila je na očuvanje biološke raznolikosti, njegovanje tradicije, običaja i rukotvorstva, ekološki 
pristup zadruge, uređenost izložbenog prostora, prikaz praktičnoga rada, razgovor sa zadrugarima.


 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje