Gljivarstvo

Na Sovskom jezeru druga Diljska gljivarijada

Agrovijesti
Gljive Fotografija: Pixabay
Udruga građana "Put, istina i život" organizirat će na Sovskom jezeru drugu Diljsku gljivarijadu 22. rujna 2019. godine. Partner je Udruga Gljivara Donji Miholjac. Na gljivarijadi će ulogu determinatora imati Zvonko Vuk, predsjednik GD "Kamilo Blagaić", najstarijeg gljivarskog društva u RH. Na ovogodišnjoj gljivarijadi, posjetitelji će moći uživati u ljepotama slavonske šume, gljivarenju na gori Dilj i ugodnom druženju.

Udruga građana "Put, istina i život" organizirat će na Sovskom jezeru drugu Diljska gljivarijada 22. rujna 2019. godine. Partner je Udruga Gljivara Donji Miholjac. Na gljivarijadi će ulogu determinatora imati Zvonko Vuk, predsjednik GD "Kamilo Blagaić", najstarijeg gljivarskog društva u RH. Na ovogodišnjoj gljivarijadi, posjetitelji će moći uživati u ljepotama slavonske šume, gljivarenju na gori Dilj i ugodnom druženju.

U 11 sati kreće okupljanje ispred šumarske kuće na Sovskom jezeru i kratka edukacija o sigurnom ponašanju u šumi te pravilnom branju gljiva, najavili su iz Udruge. Nakon povratka, sudionici će imati priliku poslušati predsjednika GD "Kamilo Blagaić" Zvonka Vuka i ostale determinatore, učiti o vrstama gljiva i njihovom raspoznavanju. Druženje se nastavlja uz gljivarski kotlić, veselu slavonsku pjesmu i atraktivnu ponudu lokalnih domaćih proizvoda.

 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje