Unosan biznis

Na svaki potrošeni dolar na marihuanu gospodarstvo SAD-a zaradi tri

Agrovijesti
Marihuana Fotografija: Pixabay
Procjenjuje se da će maloprodaja marihuane u ovoj godini biti povećana između 17% i 26%, na 3,5 do 4,3 milijarde dolara i da će do 2018. dosegnuti  8 milijardi dolara

Ukoliko se sadašnji trend legalizacije marihuane nastavi, gospodarstvo SAD-a bi od ove industrije moglo do 2020. ostvariti prihod od  44 milijarde eura godišnje. Kako je objavio časopis “Marijuana Business Daily” gospodarski utjecaj industrije marihuane u SAD-u se  za 2016. procjenjuje na 14 milijardi do 17 milijardi dolara.

“Svjedoci smo početaka biznisa koji će uskoro postati velika gospodarska snaga” kaže Chris Walsh, glavni urednik “Marijuana Business Daily” i dodaje da objavljeni podaci pokazuju, ne samo koliko je to već sada ogroman biznis, već koliko će postati ubuduće.

Procjene utjecaja industrije kanabisa na privredu SAD uključuju sve, od prihoda tvrtki koje proizvode kanabis, naknade za izdavanje dozvole, poreza na marihuanu u turističke svrhe, otvaranja novih radnih mesta, utjecaja na cijene nekretnina u zajednici…

Procjenjena dobit je utemeljena na dosadašnjoj prodaji marihuane u medicinske i rekreativne svrhe. Kako naglašava Chris Walsh, za svaki dolar koji potroši kupac marihuane, gospodarski rast iznosi tri dolara.

Procjenjuje se da će maloprodaja marihuane u ovoj godini biti povećana između 17% i 26%, na 3,5 do 4,3 milijarde dolara i da će do 2018. dosegnuti  8 milijardi dolara.

Sa planiranom legalizacijom u ostalim državama SAD-a, maloprodaja bi do 2020. mogla dosegnuti cifru od 11 milijardi dolara, kaže Chris Walsh, a prenose svjetske novinske agencije.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje