Manifestacije

Na Viroexpu 625 izlagača, otvorena nova sajamska dvorana

Agrovijesti
Na Viroexpu 625 izlagača, otvorena nova sajamska dvorana Fotografija: Dubravka Petric/PIXSELL
Otvaranjem sajma službeno je puštena u rad nova multifunkcionalna hala površine 6200 četvornih metara, građena novcem Ministarstva poljoprivrede, Virovitičko-podravske županije i Grada Virovitice. Prvi je to završeni projekt realiziran iz Razvojnog sporazuma za Slavoniju, Baranju i Srijem ukupne vrijednosti 16,5 milijuna kuna.

Međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2019. otvoren je u petak u  Virovitici u novoj sajamskoj dvorani, a na njemu do nedjelje, 17. ožujka sudjeluje 625 izlagača iz 29 zemalja.

Sajam je otvorio potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić. Ocijenio je da je riječ o jednom od najbolje organiziranih sajmova te istaknuo da Vlada stoji iza gospodarstva te reformama i poreznim olakšicama potiče poduzetništvo.

Otvaranjem sajma službeno je puštena u rad nova multifunkcionalna hala površine 6200 četvornih metara, građena novcem Ministarstva poljoprivrede, Virovitičko-podravske županije i Grada Virovitice. Prvi je to završeni projekt realiziran iz Razvojnog sporazuma za Slavoniju, Baranju i Srijem ukupne vrijednosti 16,5 milijuna kuna. Izlagačima je na raspolaganju i vanjski izložbeni prostor  na 3.000 četvornih metra. Radove je izvela virovitička tvrtka Gradba.

Prostor je namijenjen sajmu Viroexpo koji je od početaka 1996. godine do danas šest puta mijenjao lokacije, siječanjskoj Izložbi malih životinja i rujanskom specijaliziranom lokalnom sajmu Agroexpo  te za sve ostale povremene i prigodne sajmove i manifestacije.

„Nije ovo jedina stvar koju završavamo u okviru projekta Razvojnog sporazuma za Slavoniju, Baranju i Srijem. Uskoro ćemo ovdje otvoriti regionalni distributivni centar, hladnjače na području Požeško-slavonske županije i centar uz razvoj drvne industrije na području Vukovarsko-srijemske županije“, rekao je Tolušić.

HGK-Županijska komora Virovitica organizirala je  gospodarski forum "Kako poslovati s Republikom Slovenijom?"  na kojem su sudjelovali predstavnici lokalne uprave, gospodarskih komora, agencija, poduzetničkih centara, obrtnika i gospodarstvenika dviju zemlja.

Organizatori su priredili i niz stručnih predavanja iz područja poljoprivrede i gospodarstva  i bogat kulturno-zabavni i vinsko-gastronomski program.

Pokrovitelji sajma su predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, Vlada, te Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Ministarstvo turizma.

Zemlja partner je Slovenija, županija partner Splitsko-dalmatinska županija, a Zagreb je grad partner. Po prvi puta na sajmu se predstavlja Španjolska.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje