Oranje

Najava državnih natjecanja u oranju

Agrovijesti
Oranje Fotografija: Morana Begač
14. Natjecanje u oranju RH i 5. Natjecanje u oranju konjima RH održat će se u Velikoj Gorici u razdoblju od 26. do 28. kolovoza 2016. godine.

Pobjednici 15 županijskih natjecanja svoje će vještine iskušati na parcelama Gospodarske zone u Velikoj Gorici. Natjecanja se održavaju u organizaciji Grada Velika Gorica, HUONO-a i Business Parka Meridian 16, pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović. Suorganizatori su Zagrebačka županija, Savjetodavna služba, Turistička zajednica grada Velika Gorica, LAG Zrinska Gora – Turopolje i VG Komunalac.

„Želim dobrodošlicu sudionicima državnog natjecanja u oranju u Veliku Goricu, koja je u svojim razvojnim programima usmjerila pažnju i na poljoprivrednu granu. Kraj smo koji ima razvijenu poljoprivredu, veliki broj poljoprivrednih gospodarstva i jedna ovakva manifestacija sigurno će doprinijeti daljnjem razvoju i jačanju poljoprivrede“, istaknuo je domaćin natjecanja, gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić.

Državna natjecanja u oranju 2016.

Organizatori su pripremili zanimljiv program i nekoliko atraktivnih iznenađenja za posjetitelje, te se nadaju da će privući gradsko i ruralno stanovništvo Velike Gorice i Zagreba.

„Svaka organizacija nosi nove izazove, pa tako i na ovogodišnjem državnom natjecanju u Velikoj Gorici pripremamo brojne dodatne sadržaje. Očekujemo odaziv na popratni gospodarski sajam, sajma OPG-ova ali i u dijelu kulturno umjetničkog programa“, izjavio je predsjednik HUONO-a Tugomir Majdak.

Pobjednici 14. Natjecanja u oranju Republike Hrvatske dobiti će priliku sudjelovati na Svjetskom natjecanju u oranju 2017. godine koje će se održati u Keniji.

Okvirni program natjecanja pogledajte na web stranici HUONO-a.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje