17. Državno natjecanje u oranju i 8. Državno natjecanje u oranju konjima

Najbolji hrvatski orači u Sunji

Agrovijesti
Natjecanje u oranju Fotografija: nacionalno.hr
“U Posavini, na zahtjevnim tlima ovog kraja svaki trenutak provedenog vremena na polju i svaka uložena kuna u poljoprivredu vrijede dvostruko. Ne sumnjam da ćete vi, najbolji hrvatski orači, danas savladati sve prednosti koje pruža ovdašnja zemlja “hrastovača” i da će danas biti pravi praznik hrvatske poljoprivrede. Herojska Sunja nikada nije iznevjerila i danas će vam pružiti najbolje uvjete za oranje” kazao je Tugomir Majdak, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede.

U Sunji je u subotu otvoreno 17. Državno natjecanje u oranju i 8. Državno natjecanje u oranju konjima, prenosi portal nacionalno.hr.

Organizator natjecanja je općine Sunja, Hrvatska udruga za organizaciju natjecanja orača (HUONO), Sisačko-moslavačka županija, a sve se održava uz potporu Ministarstva poljoprivrede.

Natjecanje je u ime predsjednika Vlade Republike Hrvatske, Andreja Plenkovića otvorio državni tajnik Tugomir Majdak. Najboljim hrvatskim oračima poželio je ravnu i čistu brazdu, a brojnim gostima i posjetiteljima ugodan boravak i lijepe uspomene iz herojske Sunje.

Natjecanje u oranju

“U Posavini, na zahtjevnim tlima ovog kraja svaki trenutak provedenog vremena na polju i svaka uložena kuna u poljoprivredu vrijede dvostruko. Ne sumnjam da ćete vi, najbolji hrvatski orači, danas savladati sve prednosti koje pruža ovdašnja zemlja “hrastovača” i da će danas biti pravi praznik hrvatske poljoprivrede. Herojska Sunja nikada nije iznevjerila i danas će vam pružiti najbolje uvjete za oranje” kazao je Majdak.

U sklopu manifestacije održana je i izložba poljoprivredne mehanizacije i Sajam poljoprivredno-prehrambenih proizvoda.

Državno natjecanje u Sunji pratilo je više od 3.000 gledatelja među kojima su bili brojni stručnjaci, profesori, kao i izaslanstvo orača iz Slovenije.

Prvak u kategoriji plugova ravnjaka je Miroslav Bartolović iz Požeško-slavonske županije, prvak u kategoriji plugova premetnjska Zrinko Miličić iz Osječko-baranjska županije, a u oranju konjima Jure Capan iz Bjelovarsko-bilogorske županije. Ekipni pobjednik je Virovitičko-podravska županija.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje