ODRŽANO NATJECANJE

Najbolji međimurski orači su Nikola Perko i Bruno Čerjavić

Agrovijesti
Fotografija:
Na 16. natjecanju orača Međimurske županije najbolje su ocijenjeni Nikola Perko u kategoriji ravnjaci i Bruno Čerjavić u kategoriji premetnjaci

U organizaciji Udruge orača Međimurja, pod pokroviteljstvom Međimurske županije i Grada Čakovca, u subotu, 22. kolovoza 2020. godine održano je 16. natjecanje orača Međimurske županije.

Kako je objavljeno na internetskim stranicama Međimurske županije, u dvije kategorije natjecalo se 12 orača: David Hajdinjak, Đuro Maček, Nikola Perko, Dragutin Kacun, Luka Perko, Dino Vuk, Ivan Novak i Jurica Trstenjak u kategoriji ravnjaci te Bruno Čerjavić, Marijan Kolarić, Jura Jalušić i Bernard Matijević u kategoriji premetnjaci.

“Unatoč tome što je državno natjecanje orača ove godine odgođeno, željeli smo našim oračima dati priliku da se što bolje pripreme za natjecanja iduće godine te smo uz Koprivničko-križevačku, jedina županija koja je ove godine održala županijsko natjecanje orača”, kazao je tajnik Udruge orača Međimurja i organizator natjecanja Stjepan Pokrivač, istaknuvši da mu je drago što su se na natjecanje prijavili pretežito mladi orači.

Četvero iskusnih sudaca iz Koprivničko-križevačke županije, Darko Novotni, Zoran Radiček, Mladen Crnčić i Saša Višak ocjenjivalo je međimurske orače, a titulu najboljih ponijeli su Nikola Perko u kategoriji ravnjaci i Bruno Čerjavić u kategoriji premetnjaci. Otvorenju natjecanja nazočio je zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec koji je pohvalio trud članova Udruge orača Međimurja pod vodstvom predsjednika Josipa Kolarića, zahvaljujući kojima je natjecanje provedeno besprijekorno.