Prvenstvo sommeliera Hrvatske

Najbolji sommelier Hrvatske Siniša Lasan

Agrovijesti
Siniša Lasan Fotografija: Duško Marušić/PIXSELL
Prvenstvo je počelo u ponedjeljak četvrtfinalnim natjecanjem, a u polufinale je ušlo 12 natjecatelja, koji su na engleskom jeziku odgovarali na pitanja o svjetskim vinima, najpoznatijim vinskim regijama Europe i svijeta, okušali se u prepoznavanju pića, spravljanju koktel lista te u pravilnom predstavljanju, otvaranju i posluživanju vina.

 Siniša Lasan pobijedio je na 21.  prvenstvu sommeliera Hrvatske i osvojio naslov najboljeg sommeliera Hrvatske u ovoj godini, kao najbolji među 24-ero natjecatelja iz svih hrvatskih krajeva, izvijestili su iz Hrvatskog sommelier kluba.

Lasan je na natjecanju u opatijskom Hotelu Ambasador, osvojio studijsko putovanje u regiju Champagne, a tijekom sljedeće godine predstavljat će Hrvatsku na svim međunarodnim takmičenjima sommeliera.

Na ovogodišnje prvenstvo prijavili su se kandidati iz svih hrvatskih regija, koji rade u hotelima, restoranima, konobama ili u wine barovima. Prvenstvo je počelo u ponedjeljak četvrtfinalnim natjecanjem, a u polufinale je ušlo 12 natjecatelja, koji su na engleskom jeziku odgovarali na pitanja o svjetskim vinima, najpoznatijim vinskim regijama Europe i svijeta, okušali se u prepoznavanju pića, spravljanju koktel lista te u pravilnom predstavljanju, otvaranju i posluživanju vina.

U finalnom dijelu sinoć su nastupila tri najbolja sommeliera, Siniša Lasan, prošlogodišnji pobjednik Filip Savić i Marko Šram. Pokazali su svoja umijeća predstavljanja i otvaranja pjenušca, posluživanja i dekantiranja crvenog vina, prepoznavanja vina i jakih alkoholnih pića, spravljanja vinske karte, spajanja hrane i vina...

Dvodnevno prvenstvo organizirao je Hrvatski sommelier klub, pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma te uz potporu Hrvatske turističke zajednice i turističkih zajednica Kvarnera i Opatije.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje