IZVOZNI USPJESI

Najnovije trgovinsko izvješće potvrdilo je snažan rast izvoza poljoprivredno-prehrambenih proizvoda EU

Agrovijesti
Izvoz Fotografija: Thinkstock
Što se tiče sektora, alkoholna pića i likeri najviše su u porastu, čak 169 milijuna eura više nego u srpnju 2016., a slijedi mlijeko u prahu.

Najnovije mjesečno izvješće o trgovini poljoprivrednim i prehrambenim proizvodima, objavljeno od strane EK, potvrđuje visoku razinu europskog izvoza poljoprivrednih prehrambenih proizvoda koji pozitivno povećavaju trgovinsku bilancu na 2,2 milijarde eura.

Europski izvoz poljoprivrednih prehrambenih proizvoda u srpnju 2017. porastao je na 11,3 milijarde eura, što je 7 posto više nego u srpnju 2016. Najznačajniji rast je izvoz prema SAD i Rusiji (za proizvode koji nisu uključeni u ruski embargo).

Međutim, izvoz prema Saudijskoj Arabiji, Libiji i Ujedinjenom Kraljevstvu znatno je smanjen. Što se tiče sektora, alkoholna pića i likeri najviše su u porastu, čak 169 milijuna eura više nego u srpnju 2016., a slijedi mlijeko u prahu.

Uvoz poljoprivrednih prehrambenih proizvoda u EU također je povećao vrijednost od 9% u odnosu na prošlu godinu, čime je pozitivna bilanca poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda veća od 2 milijarde eura.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje